Business Hi-Tech

Fujitsu Siemens estimeaza afaceri de 38 mil. euro anul acesta

Fujitsu Siemens estimeaza afaceri de 38 mil. euro anul acesta

Dragos Nicolaescu, directorul general al Fujitsu Siemens Computers Romania

01.11.2006, 18:46 18

Fujitsu Siemens Computers, furnizor de echipamente si solutii IT, va realiza pe piata locala o cifra de afaceri de 38 de milioane de euro in anul fiscal 2006-2007, ce se va incheia la 31 martie, a declarat Dragos Nicolaescu, directorul general al Fujitsu Siemens Computers Romania.
In primul semestru fiscal, compania a avut o cifra de afaceri de 13 mil. euro, in crestere cu 20,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform oficialilor companiei. "Ne dorim ca in urmatoarea jumatate de an fiscal sa crestem volumul de vanzari cu peste 40%, fata de aceeasi perioada a anului trecut", a adaugat oficialul companiei.
Nicolaescu afirma ca Fujitsu Siemens Computers are in plan extinderea activitatii si furnizarea de servicii, dupa ce compania a decis abordarea acestui sector la nivel international.
"Pentru atingerea acestui obiectiv acordam o atentie deosebita cresterii si instruirii personalului local care sa asigure suportul necesar partenerilor si clientilor nostri", a explicat Nicolaescu.
De altfel, pentru aplicarea noii strategii filiala locala a Fujitsu Siemens Computers a infiintat un centru de compententa, cu personal specializat pe fiecare tip de solutie furnizata de companie. Pentru acest centru lucreaza in prezent patru persoane, urmand ca in termen de sase luni sa fie recrutati intre 12 si 20 de specialisti. "Dorim sa investim in atragerea unei echipe locale, cu persoane dinamice si o sa crestem personalul centrului in functie de cat ne va permite cifra noastra de afaceri", a mai spus Nicolaescu.
Estimarile ca piata locala de servicii IT va creste puternic in perioada urmatoare au determinat de altfel, recent, compania Omnilogic - cel mai mare distribuitor de produse IT&C de pe piata lcoala, sa achizitioneze compania SoftNet Development&Consulting, cel mai important partener local, pe segmentul de servicii, al companiei americane IBM. Conform unei estimari realizate de Observatorul European pentru Tehnologia Informatiei (EITO), piata locala de servicii IT ar urma sa atinga in acest an valoarea de 162 mil. euro, fata de 137 mil. euro in 2005. Compania IDC sustine insa ca piata locala de servicii IT va atinge in acest an valoarea de 186 mil. euro.
Pe de alta parte, Fujitsu Siemens a anuntat ca a vandut, in perioada ianuarie-iunie a acestui an, 7.170 de computere personale, in crestere cu 134% fata de primul semestru din 2005, potrivit datelor companiei, care citeaza un studiu realizat de IDC, companie de cercetare a pietei.
Oficialii Fujitsu Siemens Computers au declarat ca pe piata locala compania este in continuare lider pe segmentul de computere portabile, cu o cota de 24,4% si vanzari de 13.848 de unitati.
Tot in cazul segmentului de notebook-uri, pentru produsele destinate consumatorilor individuali, Fijitsu Siemens Computers are o cota de piata de aproximativ 56%, conform oficialilor companiei. De asemenea, compania a vandut 324 servere Intel, in crestere cu 62% fata de primul semestru al anului trecut. La nivel international, compania este cel mai important furnizor european de echipamente si solutii IT.
In intervalul aprilie-septembrie compania a depasit in premiera venitul de 3 miliarde de euro, in contextul unei piete vestice dificile, conform oficialilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO