Business Hi-Tech

Gartner: Se vand mai multe PC-uri, dar nu cum ne asteptam

17.11.2004, 00:00 14

Compania de analiza a pietei IT Gartner si-a revizuit in sens negativ estimarile cu privire la vanzarile totale de PC-uri in ultimul trimestru al anului, despre care afirma ca vor atinge 51,9 milioane de unitati, cu 10% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, dar mai putin decat previziunile anterioare.
In ceea ce priveste vanzarile totale pe anul 2004, acestea vor creste cu 11,4% fata de anul trecut, estimarea anterioara indicand o crestere mai mare, de 13%.
Previziunile facute de Gartner alimenteaza ingrijorarea analistilor, care au avertizat ca PC-urile nu se numara printre cele mai cautate potentiale cadouri de sarbatori, comenteaza publicatia CNet News.
Un oficial al Gartner a spus ca vanzarile de computere desktop (pentru utilizatori incepatori si medii) sunt in scadere in Statele Unite in acest trimestru, asa cum este si cazul vanzarilor de computere destinate companiilor din Europa.
Vanzarile totale de laptop-uri cresc in continuare intr-un ritm mai sustinut decat cele de computere desktop, a mai spus Gartner. Laptop-urile au generat 50% din cresterea inregistrata pe acest trimestru, insa ca numar de unitati acestea reprezinta numai 28% din totalul PC-urilor vandute la nivel mondial.
mihai.musatoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO