Business Hi-Tech

Germanos a majorat capitalul social al Sunlight cu 3 mil. euro

11.07.2008, 17:32 53

Societatea Sunlight Romania Filiala Bucuresti si-a majorat capitalul social cu 10,7 mil. lei (3 mil. euro), la 12,7 mil. lei (3,6 mil. euro), prin aport in numerar al asociatului unic, Germanos Telecom Romania, conform unei hotarari adoptate in luna aprilie.
Operatiunea a fost insotita de emiterea unui numar de 1.069.980 de parti sociale cu o valoare nominala de 10 lei, a anuntat compania. Totodata, asociatul unic al Sunlight Romania a hotarat contractarea unui imprumut de 6 mil. euro de la Germanos Industrial&Commercial Company of Electronic - Telecommunication Material and Supply of Telecommunication Services (Grecia), actionarul majoritar al Germanos Telecom Romania. Durata contractului de imprumut va fi de 36 de luni si va avea ca destinatie acoperirea necesarului de fond de rulment al companiei.
Sunlight Romania este specializata in distributia de baterii Toshiba si Sunlight, respectiv in comercializarea de cartele telefonice.
Grupul elen Germanos a intrat pe piata romaneasca in 1996, odata cu deschiderea primului magazin pentru comercializarea bateriilor Sunlight. Numarul de magazine Germanos a ajuns la 226, iar pana la sfarsitul anului 2008 reteaua retailerului va numara circa 265 de unitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO