Business Hi-Tech

Ghid complet: cum te conectezi gratuit la reţeaua de date a Orange de la metrou. Atenţie - sesiunea de date e gratuită doar în subteran

Ghid complet: cum te conectezi gratuit la reţeaua de date a Orange de la metrou. Atenţie - sesiunea de date e gratuită doar în subteran

Foto: Shutterstock

Autor: Adrian Seceleanu

02.11.2011, 17:33 2946

La solicitarea ZF, Orange România a precizat de pe ce echipamente şi care sunt condiţiile în care le va oferi clienţilor proprii acces gratuit la internet în metroul din Bucureşti.

Este orice gadget cu o cartelă sim de la Orange compatibil cu oferta? "Internetul mobil este gratuit pe APN "net" indiferent de device-ul utilizat (telefoane mobile, tablete, modemuri). Întrucât serviciile Blackberry push email folosesc un APN diferit, gratuitatea în cazul acestor clienţi se va aplica la streaming", a răspuns pentru ZF Vanina Ungureanu, Business Division Manager al Orange.

"Pentru a avea acces la datele gratuite, există categorii de clienţi care trebuie să realizeze modificări ale setărilor în telefon?

"La primul acces este necesară verificarea setărilor telefonului: în cazul în care punctul de acces la internet este APN "internet" şi nu "net", e suficient ca utilizatorul să modifice setarea, scriind "net" în loc de "internet" în casuţa de editare a denumirii punctului de acces la internet sau să sune la 484 (tarif 0,62 euro, TVA inclus) de pe telefonul Orange pentru a primi setările automate", au răspuns reprezentanţii Orange.

Cum pot fi siguri clienţii că la metrou nu sunt taxaţi pentru consumul de date ?

"Clienţii Orange trebuie să se asigure: 1) că au APN "net" activ ; 2) că iniţiază şi încheie sesiunea de date în subteran. Traficul de date va începe să fie tarifat automat şi fără notificare o dată cu ieşirea la suprafaţă din incinta staţiei", a precizat Vanina Ungureanu.

În ce priveşte utilizarea acestei oferte managerul Orange a precizat că "în prima zi a ofertei am înregistrat peste 40.000 de utilizatori. Cu siguranţă atât numărul de utilizatori cât şi traficul total vor creşte continuu pana la sfârşitul anului".

Conform Orange, "oferta se adresează tuturor clienţilor Orange care intră într-o staţie de metrou şi care au configurat în telefon ca punct de acces la internet APN "net" sau APN "wap". Oferta e valabilă în subteran, inclusiv în tuneluri, indiferent de tipul de conexiune (3GĂ, 3G sau EDGE). Disponibilitatea ofertei este între 1 Noiembrie şi 31 Decembrie 2011.

Care sunt limitările ofertei? "Traficul de date va începe să fie tarifat automat şi fără notificare o dată cu ieşirea la suprafaţă din incinta staţiei, indiferent dacă sesiunea a început în subteran; consumul de date din incinta staţiei de metrou nu se va face din resursele abonamentului sau ale opţiunii de date deja existente existente; este necesară verificarea setărilor telefonului: în cazul în care punctul de acces la internet este APN "internet", consumul de date nu este gratuit! Pentru a beneficia de ofertă, trebuie setat "net" în loc de "internet" în căsuţa de editare a denumirii punctului de acces la internet."

Cu unLIKEla pagina de Facebook a Ziarului Financiar (www.facebook.com/ZiarulFinanciar) veţi fi conectaţi în timp real la cele mai importante ştiri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO