Business Hi-Tech

GIF si QuickWeb propun o aplicatie pentru tranzactionarea bursiera online

13.10.2005, 19:34 24

Grupul de Intermediere Financiara (SSIF GIF) a realizat impreuna cu producatorul de aplicatii web QuickWeb Info o platforma de tranzactionare on-line a actiunilor pe BVB, care va fi functionala la sfarsitul acestui an, au anuntat oficialii celor doua companii.

Denumita StockHit, aplicatia este prima din Romania care se descarca de pe Internet pentru a fi instalata pe calculatorul utilizatorului, oferind securitate mai mare si fiabilitate pentru un numar mare de tranzactii. Alte societati care ofera servicii de tranzactionare online pun la dispozitia clientilor sisteme accesibile prin site-uri de Internet.

StockHit este deocamdata in faza de testare, poate fi descarcata accesand site-ul GIF (www.gif.ro), poate fi personalizata, urmand ca pe viitor sa ofere acces in timp real la informatiile din sistemul de tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti. Prin intermediul aplicatiei utilizatorul va putea vizualiza cotatiile bursiere fara intarziere, iar modificarea acestora se va actualiza cu precizie de milisecunde.

Urmarirea cotatiilor si statisticilor legate de evolutia preturilor se va realiza in ecranul "Market Watch", care permite monitorizarea simultana a 110 simboluri bursiere. De asemenea, aplicatia va furniza informatii legate de evolutia indicilor BVB si a rapoartelor de tranzactionare in timp real, permitand utilizatorului sa "simta" tendinta pietei, spun oficialii GIF. Totodata, aplicatia va permite vizualizarea tranzactiilor si a modificarii cotatiilor pe o bara de alerte (ticker).

Activitatea de tranzactionare reprezentand lansarea de ordine, confirmarea tranzactiilor si alte activitati vor putea fi urmarite de catre utilizator tot online, ca si istoricul tranzactiilor si rapoartele de back-office. Relatia cu brokerul este simplificata de modulul de chat.

In varianta demonstrativa a platformei StocHit, utilizatorul poate simula investitia la BVB in conditii reale de piata, avand la dispozitie un cont cu 200.000 lei virtuali (55.000 euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO