Business Hi-Tech

Gigabyte Romania si-a bugetat incasari de 4,5 mil. euro

13.12.2004, 00:00 20

Vanzarile Gigabyte pe piata romaneasca vor atinge, la finele anului viitor la 4,5 milioane de euro (6 milioane dolari), cu 20% mai mult fata de incasarile din acest an, spune Jackson Wat, director al Gigabyte Olanda.
"Ritmul de crestere a vanzarilor Gigabyte va fi superior celui pe care il va inregistra piata autohtona a PC-urilor in 2005, estimarile indicand un avans de 10-12% in urmatorii ani", a adaugat Wat. Reprezentantii companiei au anuntat la finalul saptamanii trecute deschiderea filialei Gigabyte in Romania.
"Gigabyte acorda o atentie deosebita pietei din Europa, mai ales tarilor din zona centrala si de sud a continentului. Deschiderea biroului in Romania arata ca piata s-a maturizat si ca are potential de crestere. In plus, Romania are inca un numar redus de calculatoare comparativ cu media inregistrata in alte state din Europa, iar veniturile populatiei vor creste in perspectiva aderarii la UE. Deci, exista motive pentru ca vanzarile sa creasca in continuare intr-un ritm sustinut", a declarat Alexandru Ticea, directorul general al Gigabyte Romania.
Anterior, Ticea a ocupat functia de director executiv in cadrul grupului de firme K Tech - Ultra Pro. El a afirmat ca datele privind piata romaneasca arata ca Gigabyte detine prima pozitie la placi de baza, cu vanzari estimate de circa 100.000 de unitati in acest an, la care se adauga 40.000 de placi video.
In Romania, produsele Gigabyte sunt distribuite de firmele Caro Group Romania, Tornado Sistems, ElkoTech Romania si Ultra Pro Computers.
Alaturi de placi de baza si video, compania mai produce, monitoare, unitati optice (cititoare si inscriptoare de CD-uri si DVD-uri), PC-uri, notebook-uri, componente de retele IT. "Obiectivul nostru in 2005 este ca intreg portofoliul de produse Gigabyte sa fie disponibil pe piata autohtona", a spus Ticea.
Intrarea Gigabyte pe piata locala completeaza, alaturi de Intel, Dell sau Celestica, lista marilor jucatori din domeniul IT care si-au deschis reprezentante in Romania in ultimele 18 luni.
Cu sediul principal in Taiwan, Gigabyte a fost infiintata in anul 1986 si este unul din primii patru producatori mondiali de placi de baza, alaturi de Asus, MSI si ECS. In 2003, vanzarile au depasit un miliard de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO