Business Hi-Tech

Grupul IT Eta2U Computer din Timisoara estimeaza vanzari de 20 mil. euro

Grupul IT Eta2U Computer din Timisoara estimeaza vanzari de 20 mil. euro

Stelian Campianu: Creste nevoia IMM-urilor pentru servicii IT

12.03.2007, 19:49 276

Compania Eta2U Computer din Timisoara, producator si furnizor de echipamente si servicii IT estimeaza pentru acest an obtinerea unei cifre de afaceri de 20 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu 40% fata de 2006, cand firma a inregistrat o cifra de afaceri de 14,2 mil. euro si un profit de 4,3%. In 2005 compania Eta2U Computer a obtinut o cifra de afaceri de 9,3 mil. euro.
"Compania noastra a inregistrat o evolutie pozitiva pe toate segmentele de business, atat in vanzarile directe cat si in cele de retail, mai ales datorita cresterii numarului de proiecte legate de infrastructura IT pe partea de retele si servere. In special partea de servicii IT furnizate de ETA2U a avut o crestere de peste 100%, comparativ cu 2005. Astfel am putut sa fructificam investitiile In competente tehnice si dezvoltarea de servicii pe care ETA2U le-a facut in trecut", a declarat pentru ZF Transilvania Stelian Campianu, director executiv al ETA2U. El spune ca, in ceea ce priveste profitul, "ETA2U va avea ca prioritate pentru urmatorii 3 ani reinvestirea acestuia astfel incat sa poata sustine cresterea organica planificata a firmei". O prioritate a ETA2U pentru acest an o reprezinta si extinderea operatiunilor companiei.
"Ca si strategie pe termen scurt si mediu, ETA2U isi propune sa acopere zona centrala si de vest a Romaniei. In acest moment avem filiale in judetele Timis, Arad, Hunedoara, Bihor, Cluj si Sibiu, toate acestea fiind capabile sa livreze aceleasi produse si servicii ca si centrul aflat in Timisoara.
In 2007 vom continua extinderea teritoriala prin deschiderea a inca 3 filiale in judetele din aceasta zona in care momentan nu suntem prezenti. O alta directie in care vom continua sa investim este cea a competentelor tehnice, calificarea si certificarea angajatilor nostri, precum si imbunatatirea si certificarea proceselor de business la nivel de firma", a declarat Stelian Campianu.
In ce priveste piata locala IT&C, oficialul ETA2U afirma ca aderarea la UE si, implicit, cresterea competitiei vor determina o crestere a cererii pentru servicii profesionale IT.
"Vedem deja o tot mai mare nevoie a unor astfel de companii (mici si mijlocii) in ceea ce priveste necesitatile de service a infrastructurii IT existente. Desi piata de IT ramane in continuare foarte sensibila la pret, timpul de raspuns si calificarile tehnice ale furnizorului de IT ales de catre aceste companii au inceput sa conteze foarte mult In procesul decizional", spune Campianu. El crede ca cererea pentru servicii va fi determinata si de faptul ca firmelor care nu au specific IT&C le va fi din ce in ce mai greu sa retina in interior specialistii IT.
"Cerintele clientilor cu privire la eficienta si beneficiile date de functionalitatea tuturor sistemelor IT care vor fi din ce in ce mai accentuate. In aceste conditii credem ca va creste cererea de externalizare a diverselor servicii. Credem ca acest lucru se va intampla ca o consecinta a penuriei de personal calificat, dar si ca urmare a necesitatii cresterii de productivitate, competitivitate si performanta din partea acestor companii. Cum comunicatia a inceput sa se ieftineasca, vom vedea de asemenea mai multe companii cu prezenta geografica distribuita, incercand sa-si centralizeze sistemele, aplicatiile si managementul acestor sisteme. De asemenea, schimbarile de tehnologie ce au aparut precum lansarea lui Windows Vista si Office 2007, chiar daca nu vor schimba radical piata in decursul acestui an, in mod cert vor duce la schimbarea parcului de calculatoare intr-un viitor nu foarte indepartat", afirma Stelian Campianu.
Reprezentantii ETA2U afirma ca firma a primit oferte de preluare din partea unor companii locale si internationale, dar acestea au fost respinse.
"Noi consideram ca nu a sosit inca momentul luarii in considerare a unei astfel de optiuni, deoarece piata pe care activam ne va permite sa crestem organic in urmatorii 2-3 ani. De aceea, vrem sa ne concentram eforturile pentru adresarea oportunitatilor din piata si nu sa le consumam intr-un proces de integrare", spune Campianu.
Eta2U Computer face parte din grupul Eta2U impreuna cu ETA Automatizari Industriale, INFOTIM si ITPS. Societatea Eta2U Computer a fost infiintata in 1992 si este cea mai importanta companie din grup, deruland in activitati de retail cu produse IT si activand ca integrator de sisteme si furnizor de servicii IT.
Grupul de companii ETA este detinut de Romulus Lucaciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO