Business Hi-Tech

Guvernul extinde lista softiştilor scutiţi de impozit

Dan Nica, ministrul societăţii informaţionale

Extinderea recentă a listei specializărilor pentru care se poate acorda scutire la impozitul pe venit la angajare este direct corelată cu felul în care a evoluat piaţa de IT&C într-un timp foarte scurt; este una dintre industriile care au evoluat spectaculos şi au o pondere mare în PIB.

Dan Nica, ministrul societăţii informaţionale Extinderea recentă a listei specializărilor pentru care se poate acorda scutire la impozitul pe venit la angajare este direct corelată cu felul în care a evoluat piaţa de IT&C într-un timp foarte scurt; este una dintre industriile care au evoluat spectaculos şi au o pondere mare în PIB.

Autor: Adrian Seceleanu

12.09.2013, 00:08 269

Asociaţia companiilor de soft: Este o măsură binevenită, dar este nevoie şi de o strategie pe termen lung.

Numărul programatorilor care beneficiază de o scutire de la plata impozitului pe venit introdusă în 2004 va creşte cu câteva mii, după ce miniştrii societăţii informaţionale, muncii şi finan­ţelor au modificat, printr-un ordin publicat marţi în Monitorul Oficial, lista criteriilor de eligibilitate pentru scutirea de impozit.

Modificarea care face posibilă creşterea numărului de softişti care sunt scutiţi de la plata impozitului este creşterea de la 6 la 14 a numărului de specializări universitare acceptate pentru ca statul să acorde scutirea de impozit pe venit. Spre exemplu, faţă de anul 2004, de acum înainte programatorii care au absolvit universităţi cu specializarea fizică informatică sau chimie informatică vor avea acces la scutirea de impozitul pe venit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO