Business Hi-Tech

Harta care arată în timp real atacurile cibernetice din întreaga lume

Harta care arată în timp real atacurile cibernetice din...

Autor: Cătălina Butan,

23.10.2013, 12:45 2954

V-aţi întrebat vreodată ce ţări sunt ţinta celor mai multe atacuri cibernetice? Google împreună cu Arbor Networks oferă posibilitatea vizualizării în timp real a tuturor atacurilor de negare de serviciu (DDos – distributed denial of service/ inundarea cu cereri a unui server informatic până la blocarea lui sau perturbarea puternică a funcţionarii sale) din întreaga lume prin intermediul hărţii Digital Atack Map.

Atacurile DDos sunt printre cele mai comune, eficiente şi periculoase atacuri ale hackerilor. Un atac de negare de serviciu constă în inundarea cu cereri a unui server informatic până la blocarea lui sau perturbarea puternică a funcţionarii sale.   

DDos-urile au devenit în ultima perioadă instrumentele folosite de hackerii care acţionează din motive politice pentru a ataca site-uri anumitor organizaţii. Chiar dacă nu pot înfrânge forţele militare ale duşmanilor sau o întreagă infrastructură, DDos-urile pot avea efecte devastatoare în cadrul anumitor agenţii, sau companii. De exemplu, armata electronică siriană, un grup de hackeri aliaţi cu regimul sirian al lui Bashar al-Assad, au folosit atacuri DDos al căror ţintă a fost media din Siria, în încercarea de a susţine regimul.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO