Business Hi-Tech

Hosek, Oracle: Ne aşteptăm la creşteri ale vânzărilor de servere SPARC în România

Petr Hosek, director de vânzări hardware al Oracle pentru Europa Centrală

Petr Hosek, director de vânzări hardware al Oracle pentru Europa Centrală

Autor: Adrian Seceleanu

03.04.2013, 19:24 188

Cehia şi Austria sunt pentru Oracle cele mai mari pieţe din regiune din punct de vedere al vânzărilor de servere SPARC, însă “creşteri mari” sunt aşteptate în acest an şi pentru piaţa din România, odată cu lansarea unei noi game de produse, a declarat în cadrul unei conferinţe Petr Hosek, director de vânzări hardware pentru Europa Centrală.

“Mă aştept ca România să obţină o rată bună de creştere a vânzărilor”, a spus Hosek fără a oferi alte detalii în legătură cu vânzările companiei. El a precizat că firma americană se aşteaptă la comenzi de la toate categoriile de clienţi, de la cei din sectorul public până la companiile din sectorul financiar-bancar sau telecom.

Oracle a anunţat o înnoire completă a gamelor de servere medii şi de top SPARC, cu noile servere SPARC T5 şi M5 pe care rulează platforma Oracle Solaris. Noile servere midrange Oracle SPARC T5, sunt bazate pe SPARC T5, despre care compania susţine că este cel mai rapid microprocesor din lume.

Conform companiei, noile servere Oracle SPARC T5 au stabilit 17 recorduri mondiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO