Business Hi-Tech

HP a pregatit ?colectia de toamna" la digitale

29.09.2004, 00:00 15

Producatorul de echipament IT Hewlett-Packard (HP) a anuntat lansarea pe piata romaneasca in aceasta toamna a unei noi serii de produse dedicate fanilor fotografiei digitale. Gama de produse acopera toate etapele prelucrarii de imagini digitale, de la captare pana la tiparirea pe imprimanta direct din cardul de memorie al camerei foto sau de pe telefonul mobil, spun oficialii companiei.
HP Romania a prezentat doua noi imprimante cu jet de cerneala pentru uz personal, modelele DeskJet 6540 si DeskJet 5740. ?Sunt unele dintre cele mai rapide imprimante personale", a apreciat Radu Negoescu, Category manager al diviziei Imaging & Printing. De pilda, spune el, modelul 6540 are ?o viteza extrem de mare", putand imprima pana la 30 de pagini alb-negru pe minut sau 20 de pagini color pe minut.
Producatorul a anuntat si doua noi scannere care prezinta cateva functii in premiera. HP Scanjet 4070 are instalat un capac special pentru fotografii, deasupra celui clasic. Astfel, daca utilizatorul vrea sa scaneze o poza nu trebuie decat sa ridice primul capac si sa potriveasca fotografia pentru a fi procesata. Modelul Scanjet 4600 aduce si el un design original. Aparatul seamana cu un tablou care poate fi transportat usor si plasat deasupra suprafetei de scanat (daca unul dintre visele dumneavoastra a fost sa va scanati cravata in timp ce o purtati, ?tabloul" de la HP vi-l poate indeplini).
In perioada mai-iulie a anului curent, HP a inregistrat venituri totale de 18,9 de miliarde de dolari, cu 9% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, si profit operational de 846 milioane de dolari.
Mai multe detalii despre noile produse HP in suplimentul Business Hi-Tech de miercurea viitoare. mihai.musatoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO