Business Hi-Tech

HP bate palma cu Ford

02.03.2004, 00:00 16

Producatorul de computere Hewlett-Packard va oferi gigantului auto Ford servicii de printare si management al documentelor, un contract estimat la cateva sute de milioane de dolari.
Ford a apelat la Hewlett-Packard pentru a-si reduce cheltuielile prevazute pentru solutiile de imprimare, sistemul oferit de HP in cadrul strategiei "Adaptive Enterprise" asigurand economii de pana la 30% din acest buget. HP va inlocui astfel Xerox, devenind principalul furnizor de servicii de imprimare pentru Ford.
Detaliile financiare ale acestui contract, care urmeaza sa fie anuntat oficial pe data de 9 martie, nu au fost facute publice. Analistii pietei au estimat insa ca valoarea lui se va ridica la cateva sute de milioane de dolari pe cativa ani. In ultimele 12 luni, HP a lansat o campanie agresiva de promovare a serviciilor de printare "on demand", la sfarsitul anuluit recut anuntand ca a semnat contracte de acest gen de peste 500 de milioane de dolari.
Pe primele trei luni ale anului fiscal 2004, incheiate la 30 ianuarie, HP a incasat prin divizia sa de imprimare 6,2 miliarde $ si a avut un profit de aproape un miliard de dolari. Spre comparatie, divizia de PC-uri a avut tot incasari de 6,2 miliarde de dolari, dar a realizat un profit de numai 62 de milioane $.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO