Business Hi-Tech

HP bate palma cu Konica-Minolta

28.08.2003, 00:00 19

Al doilea producator mondial de computere, Hewlett-Packard, a anuntat ca va achizitiona tehnologie pentru copiatoare si imprimante de la Konica-Minolta, compania rezultata in urma fuzionarii celor doi giganti din domeniul echipamentelor electronice.
Implemetnarea echipamentelor Konica-Minolta in produsele de birou ale HP va incepe in cursul acestui an. Este vorba in special de motoarele care opereaza colile de hartie si de cipurile care coordoneaza activitatea imprimantei. Afacerea ar putea aduce companiei japoneze inca o suta de milioane de dolari in incasari pana anul viitor si aproape un miliard de dolari pana in 2006, data la care acordul de cooperare va fi revizuit de cele doua parti. "Aproape jumatate din incasarile noastre vin din echipamente de copiere si imprimare, asa ca acest contract este binevenit", a explicat un oficial al Konica-Minolta. Incasarile celor doua companii pe acest domeniu in cursul anului trecut, luate impreuna, s-au cifrat la 5 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO