Business Hi-Tech

IDC a majorat estimările privind vânzările mondiale de tablete PC din acest an

Autor: Ştefan Vrabie

11.07.2011, 00:00 65

Compania de cercetare a pieţei International Data Corporation(IDC) a majorat estimările privind vânzările mondiale de tablete PCdin acest an cu 6,2%, la 53,5 milioane unităţi, în urma cereriipentru iPad, produs de Apple, şi dispozitivele dotate cu sistemulde operare Android, al Google.

În primele trei luni ale acestui an, vânzările de tablete PC auscăzut faţă de trimestrul precedent, dar IDC a majorat estimările,citând concurenţa mai mare din piaţă. Samsung Electronics şiMotorola Mobility Holdings continuă să se afle în urma Apple,potrivit IDC. Cota de piaţă a aparatelor cu sistemul de operareAndroid a crescut cu 8,2%, la 34,%.

"Ca şi piaţa de PC-uri, tabletele au avut un prim trimestrudificil, din cauza temerilor cumpărătorilor legate de problemelemacroeconomice, dar şi a cererii mai mici după vacanţa de iarnă", adeclarat Bob O'Donell, vicepreşedinte al IDC. El a precizat că IDCanticipează că situaţia va fi mult mai bună în restul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO