Business Hi-Tech

iQuest: afaceri de 3,3 mil. euro in semestrul I

10.08.2007, 20:48 11

Compania romano-germana iQuest Technologies, specializata in servicii de dezvoltare software, outsourcing, precum si consultanta si furnizare de solutii IT, a obtinut in primul semestru o cifra de afaceri de 3,3 mil. euro, in crestere cu circa 53% fata de perioada similara a anului trecut.
Oficialii iQuest estimeaza pentru acest an realizarea unei cifre de afaceri de 7 mil. euro, in crestere cu 37% fata de anul trecut.
"Speram ca pana la finele acestui an sa obtinem vanzari de 7 mil. euro, mizand in continuare pe dezvoltarea colaborarii cu principalii nostri clienti, si prin demararea de noi contracte cu firme din industria telecomunicatiilor, servicii financiare, medicina si farmacie, transport, media si IT", a declarat pentru ZF Cornelius Brody, director general si presedinte al iQuest Technologies.
Compania dezvolta aplicatii cu preponderenta pentru export, outsourcingul reprezentand o proportie de 99% din totalul cifrei de afaceri al firmei.
Compania este furnizor de solutii IT pentru industria telecomunicatiilor, serviciilor financiare, tehnologiei informatiilor, sectorului media, industriei farmaceutice, serviciilor postale si bancare.
"Am derulat pana in prezent cateva proiecte pentru industria bancara din Germania si Marea Britanie, urmand ca in perioada urmatoare sa ne adresam si firmelor romanesti din acest domeniu, concomitent cu activitatile desfasurate pentru pietele vest-europeana si americana", adauga Brody.
Potrivit reprezentantilor iQuest Technologies, piata de outsourcing pentru servicii de dezvoltare software va inregistra in acest an o crestere de peste 15%, principala problema competitionala fiind, in continuare, concurenta venita din partea firmelor asiatice. Activitatea companiei se desfasoara prin intermediul birourilor din Cluj-Napoca, Brasov si Bucuresti.
"Am deschis in al doilea trimestru din acest an un birou la Bucuresti, prin intermediul caruia oferim firmelor medii si mari consultanta de business in domeniile financiar-contabilitate, optimizare, aprovizionare, vanzare, productie, activitati de analiza, implementare si asistenta pentru produsele Oracle", spune Cornelius Brody.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO