Business Hi-Tech

iQuest: Nu ne atinge criza, crestem cu 30%

07.01.2009, 17:23 24

iQuest Technologies, furnizor romano-german de solutii si consultanta IT, estimeaza ca va realiza in acest an o cifra de afaceri de 13 mil. euro, in crestere cu 30% fata de anul trecut.

"In momentul de fata nu intampinam greutati legate de criza financiara globala, acest lucru datorandu-se in principal faptului ca modelul nostru de business este bazat pe parteneriate incheiate pe termen lung cu diverse firme", a declarat pentru ZF Transilvania Cornel Brody, director general iQuest Technologies.
Compania detine un numar total de 250 de angajati in divizia IT si intentioneaza ca in urmatorii doi ani sa ajunga la peste 270 de oameni numai in Cluj-Napoca.
In Cluj lucreaza in momentul de fata 170 de salariati.
Potrivit reprezentantilor companiei clujene, pe piata IT exista o concurenta acerba venita din partea companiilor din India si China.
"Companiile de IT din India si China au pe langa o capacitate mare de productie, o mana ieftina de lucru si sustinerea statului in dezvoltarea activitatilor intreprinse de acestea. In momentul in care trebuie sa te lupti cu aceste companii, esti obligat sa gasesti o nisa de piata care sa-ti asigure dezvoltarea propriei afaceri", spune Brody.
Ponderea exportului reprezinta 83% din totalul cifrei de afaceri iQuest, clientii companiei pe piata externa fiind Hewlett-Packard, Virgin Atlantic, Lloyd's of London, Pinnacle Systems, Posta Maghiara, Beta Systems, Conchango, Cortal Consors, Libri. Clientii iQuest Technologies din Romania sunt companiile Aegon, ElectroArges, Cora, grupul de firme Laromet, Mega Image, grupul de firme Menatwork.
"Desi am intrat ca furnizor pe piata romaneasca de IT in anul 2007, nu excludem posibilitatea ca in urmatorii ani, un sfert din vanzarile noastre sa le realizam in Romania. Tarile care contribuie in mare masura la cresterea cifrei de afaceri iQuest in prezent sunt Germania si Anglia", a precizat Cornel Brody.
Compania iQuest a inceput o colaborare cu Posta Maghiara pentru furnizarea unui sistem de predictie a distributiei monetare. Sistemul scaneaza, prelucreaza si corecteaza pana la 2.000 de documente pe zi.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO