Business Hi-Tech

iTunes: 800.000 de melodii descarcate

28.06.2004, 00:00 20

Amatorii de muzica din Marea Britanie, Franta si Germania au descarcat peste 800.000 de melodii de pe site-ul magazinului online Apple iTunes, in prima saptamana de functionare a acestuia in Europa.
Acest debut in forta face deja din iTunes un jucator important al competitivei piete europene de muzica digitala. Site-ul Coca-Cola, MyCokeMusic.co.uk, care se revedinca drept liderul pietei de muzica de pe batranul continent, anuntase ca utilizatorii sai au descarcat 500.000 de melodii de la lansarea site-ului pana in prezent.
"Numai in Marea Britanie iTunes a vandut 450.000 de melodii in prima saptamana, adica de 16 ori mai mult decat cel mai important rival, OD2", a declarat Steve Jobs, director executiv Apple. Marile case de discuri din Europa isi pun sperante in noile servicii online gen iTunes, Napster sau Wippit, asteptand o redresare a vanzarilor. Industria muzicala este puternic afectata de piraterie, iar vanzarile de CD au scazut constant in ultimii trei ani.
Inca o dovada a faptului ca si piata europeana devine agitata este achizitionarea recenta a magazinului britanic OD2 de catre compania americana Loudeye, in schimbul a 38 de milioane $.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO