Business Hi-Tech

Jocurile video ?sunt bune pentru copii"

17.08.2004, 00:00 14

Jocurile pe computer au un mare potential educativ pentru copii, invatandu-i pe acestia sa-si creeze strategii de rezolvare a problemelor si sa inteleaga avantajele lucrului in echipa, conform expertilor din industria jocurilor video.
Acest mesaj a fost transmis in timpul Festivalului International de Jocuri Video de la Edinburgh, Scotia, unde participantii sunt invitati sa vada cele mai noi creatii in materie, dar si sa imagineze propriile jocuri.
Copiii pot participa in sesiuni de creatie, unde inventeaza personaje si scriu dialoguri pentru jocurile video.
Reprezentantii industriei au negat in numeroase randuri acuzatiile conform carora jocurile dau dependenta si promoveaza violenta in comportamentul copiilor si adolescentilor.
Luna trecuta, compania Dixons a decis sa nu mai puna in vanzare un joc video controversat, numit Manhunt. Familia unui tanar scotian care a fost ucis a asociat moartea acestuia cu jocul respectiv.
Dr. Judy Robertson, de la Universitatea din Edinburgh, spune ca mai multi copii cu care a discutat au fost de parere ca jocurile video nu ii face sa devina mai violenti, ci ii ajuta sa scape de frustrarile din viata reala.
?Copiii se razbuna pe personajele din computer, in loc sa fie violenti cu cei pe care-i intalnesc la joaca sau pe strada", a mai spus Dr. Robertson.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO