Business Hi-Tech

KPNQwest inoata impotriva curentului

03.08.2001, 00:00 20



Compania de telecomunicatii KPNQwest a anuntat recent rezultatele financiare inregistrate in al doilea trimestru al anului 2001. In ciuda trendului descendent din industria telecomunicatiilor, veniturile totale ale KPNQwest au crescut cu peste 117% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la nivelul de 229,9 milioane de euro.

Cresterea se datoreaza in principal bunelor rezultate inregistrate de serviciile de telecomunicatii si de vanzarile de infrastructura.

Astfel, veniturile din comunicatii au crescut in al doilea trimestru al anului in curs cu 87,3% fata de perioada similara a anului trecut, pana la 117,9 milioane de euro. Fata de primul trimestru 2001, cresterea a fost de 14,8 procente.

Potrivit unui comunicat KPNQwest, pe langa valoarea pur comerciala a rezultatelor, pentru companie acestea reprezinta si puncte de referinta, pentru a opta oara consecutiv fiind depasite sau cel putin egalate previziunile analistilor.

"Rezultatele noastre in acest trimestru demonstreaza abilitatea KPNQwest de a exploata pozitia detinuta pe piata europeana de telecomunicatii si hosting, a declarat Jack McMaster, presedinte si CEO KPNQwest.

Dublarea veniturilor pentru a doua oara demonstreaza de asemenea si abilitatea noastra de a creste cota de piata pentru atragerea de contracte majore in zona de infrastructura europeana de telecomunicatii.

Potrivit presedintelui KPNQwest, compania a atins un nivel pozitiv al indicatorului financiar EBITDA (earnings before interest, taxes, depreciation and amortisation) cu sase luni inainte de momentul prevazut. EBITDA a atins in trimestrul doi 2001 nivelul de 15,1 milioane de euro sau 6,6% din veniturile totale.

"In trimestrul doi 2001 am inregistrat si o serie de alte puncte de referinta in istoria companiei, cum ar fi finalizarea EuroRings Nord, Sud si Europa Rasariteana, precum si deschiderea oficiala a centrelor Mega-CyberCentres de la Paris si Londra", a adaugat McMaster.

De asemenea, veniturile totale au depasit pentru prima oara in istoria KPNQwest nivelul de 200 de milioane de euro. Potrivit comunicatului, cifra de 229,9 milioane de euro este mai mare decat veniturile inregistrate la nivelul intregului an 1999.

Incasarile din serviciile de comunicatii au crescut cu 87,3% fata de cele 95 de milioane de euro inregistrate la sfarsitul trimestrului doi 2000, astfel incat in cele sase luni care au trecut de la inceputul anului in curs, acest sector a contribuit cu 332,9 milioane de euro la totalul veniturilor companiei, de 392,5 milioane de euro.

In ceea ce priveste infrastructura, KPNQwest a anuntat incasari totale de 52 de milioane de euro in al doilea trimestru 2001, fata de cele 10,7 milioane de euro in aceeasi perioada a anului precedent.

Rezultatele nete au inregistrat si ele o evolutie favorabila, compania reusind sa reduca pierderile nete la 25,9 milioane de euro (sau 0,06 euro pe actiune), o imbunatatire de 44,2% in al doilea trimestru 2001 fata de cele 46,4 milioane de euro, pierdere neta inregistrata in primele trei luni ale anului in curs.

Fata de perioada similara a anului trecut, pierderea neta a scazut cu 14,2% de la cele 30,2 milioane de euro, sau 0,07 euro pe actiune.

Pana la 30 iunie 2001, KPNQwest a adaugat la reteaua pan-europeana de comunicatii prin fibra optica 7.100 de kilometri, astfel incat aceasta retea a atins in prezent lungimea totala de 15.300 de kilometri si leaga 41 de mari orase din Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO