Business Hi-Tech

Marcel Borodi şi-a dublat profitul la Net Brinel

Autor: Laurentiu Cotu

21.09.2011, 11:21 533

Furnizorul de soluţii informatice Net Brinel din Cluj-Napoca, companie controlată de omul de afaceri Marcel Borodi, a înregistrat anul trecut un câştig net de 6,7 mil. lei (1,6 mil. euro), dublu faţă de nivelul realizat în anul anterior, arată datele financiare publicate de companie. Clujenii au realizat în 2009 un profit net de 3,1 mil. lei (circa 740.000 de euro). Conducerea companiei a declarat anterior că profitul din 2010 a fost obţinut în principal prin controlul atent al costurilor.

"Am reuşit sa controlăm costurile şi să finalizăm anul cu profit. Cursul fiind stabil, iar dobânzile suportabile, pericolul venea mai ales din partea riscului de insolvenţe care să afecteze clienţi sau furnizori de-ai noştri", a declarat Marcel Borodi, preşedintele Brinel.

Totodată, anul trecut Net Brinel a obţinut o cifră de afaceri netă de 66,4 mil. lei (15,8 mil. euro), în creştere cu 68% faţă de anul precedent. Compania Net Brinel face parte din grupul de firme Brinel, care a înregistrat anul trecut afaceri totale de peste 77 mil. lei (circa 18 mil. euro).

Principala realizare a companiei în 2010 a fost revenirea pe creştere, după un an 2009 când instituţiile puteau amâna fără riscuri investiţiile pentru câteva luni, activitatea economică scădea, iar companiile se puteau descurca fără noi investiţii, cu ceea ce aveau deja, conform reprezentanţilor Brinel.

Anul trecut, soluţiile integrate şi proiectele complexe au generat circa 50% cifra de afaceri din 2010 a Brinel, iar pentru acest an conducerea companiei mizează pe majorarea acestui procent. Totodată, pentru 2011 compania are ca obiectiv creşterea afacerilor şi obţinerea de profit. Conducerea Brinel estimează pentru acest an o creştere a pieţei interne cu 10-15%. În zona aplicaţiilor şi tehnologiilor software, Brinel colaborează cu Microsoft, Oracle, HP, IBM, Cisco, EMC şi Vmware.

Grupul Brinel număra în primul semestru circa 140 de angajaţi în centrele din Cluj, Sibiu, Oradea şi Bucureşti. Conducerea companiei a spus că va continua în acest an angajările şi caută specialişti software (Oracle, Microsoft), manageri de proiecte informatice, consultanţi de business şi ingineri tehnico-comerciali pentru promovarea soluţiilor Brinel. Totodată, Brinel este interesat de extinderea activităţii în viitor, căutând să achiziţioneze companii cu soluţii de nişă bine consolidate în piaţă. În prezent, compania urmăreşte gestionarea optimă a resurselor pe care le are şi dezvoltarea afacerii în locaţiile din ţară unde este prezentă. Din portofoliu de clienţi al Brinel fac parte companiile MOL, Ursus, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, Lek, Terapia Ranbaxy, Aviva, UPC, GSK.

Compania oferă servicii de analiză şi consultanţă în alegerea soluţiilor IT, proiectarea sistemului, dezvoltarea şi personalizarea soluţiilor, furnizarea de echipamente şi infrastructură (hardware, reţele şi comunicaţii, software), instalarea, configurarea şi testarea sistemului, mentenanţă şi dezvoltări ulterioare, training pentru utilizarea sistemului implementat.

Net Brinel, cea mai importantă companie a grupului Brinel, şi-a început activitatea în anul 1991 la Cluj-Napoca şi produce şi implementează soluţii la cheie, prin integrarea de software, hardware, echipamente de reţea şi comunicaţii. Brinel este controlat de familia Borodi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO