Business Hi-Tech

Marissa Mayer a primit 6 mil. dolari pentru fiecare lună petrecută la conducerea Yahoo

Marissa Mayer a primit 6 mil. dolari pentru fiecare lună...

Autor: Marius Oncu

01.05.2013, 15:29 958

Yahoo i-a acordat un pachet salarial de 36,6 milioane de dolari directorului general, Marissa Mayer, pentru cele nici şase luni în care s-a aflat la conducerea companiei anul trecut, potrivit Bloomberg.

Salariul lui Mayer, care are ca principală misiune revigorarea companiei, s-a situat la numai 454.862 dolari, la care s-a adăugat un bonus în bani de 1,12 milioane de dolari.

Cea mai mare parte a pachetului salarial constă dintr-un bonus în acţiuni cu valoare de circa 35 milioane de dolari, potrivit unui document transmis bursei din SUA.

Mayer a primit şi alte beneficii în valoare de peste 40.000 de dolari, între care servicii de securitate şi asigurare de viaţă.

Yahoo a apelat la Mayer, fost vicepreşedinte Google, în iulie anul trecut, după o serie de schimbări la nivelul managementului.

Noul şef al s-a concentrat pe recrutarea şi păstarea angajaţilor talentaţi, precum şi pe achiziţii şi noi produse pentru transformarea companiei într-un concurent mai puternic pentru Google şi Facebook.

Acţiunile Yahoo au crescut cu 59% începând cu 17 iulie, data la care Mayer a preluat postul de director general.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO