Business Hi-Tech

Max TV, primul distribuitor prin satelit al canalelor Turner in Romania

24.06.2005, 19:20 1135

Compania Digital Cable System (DCS) a anuntat oficial lansarea sistemului propriu de distributie a programelor TV prin satelit, Max TV, care va deveni functional incepand cu 1 iulie.

Max TV este cea de-a treia platforma DTH (direct-to-home) lansata in tara, dupa Digi TV a operatorului RCS (Romanian cable System) si FocuSat. Noul serviciu de televiziune digitala va permite receptionarea a 28 de programe in pachetul standard, dintre care 14 romanesti, doua distribuite de operatori francezi, 11 britanice si un canal propriu care are rol informativ. Pentru un cost suplimentar vor putea fi receptionate alte trei canale de tip pay-tv.

Dintre toti operatorii de televiziune prin satelit de pe piata romaneasca, Digital Cable Systems este primul care a incorporat in pachetul de baza al serviciului sau programe ale companiei Turner - CNN, Cartoon Network si Boomerang, a afirmat Bogdan Dumitriu, Programing Manager in cadrul companiei.

Serviciul Max TV ofera accesul liber la aproximativ alte 200-300 de programe straine. In plus, compania intentioneaza sa introduca in pachetul de programe si un canal de filme similar HBO. "Ne-am propus ca la un interval de doua-trei luni sa introducem posturi noi, la acelasi cost pentru abonatii nostri", a afirmat Bogdan Dumitriu.

Digital Cable Systems a fost infiintata in luna martie, are 46 de actionari si este o companie cu capital social exclusiv autohton de 2,5 mil. de dolari (2 mil. de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO