Business Hi-Tech

McDonald's bate palma cu British Telecom

09.01.2004, 00:00 10

Lantul de restaurante fast-food McDonald's a anuntat ca a semnat un acord cu operatorul britanic de telefonie fixa British Telecom (BT) pentru a oferi clientilor sai acces la Internetul fara fir prin unde radio (WiFi) in cele peste 500 de restaurante din Marea Britanie.
McDonald's incearca astfel sa raspunda cerintelor clientilor sai, investind mai multe milioane de dolari in tehnologie in ultimii ani. "Stim ca preferintele consumatorilor se schimba constant si in acest moment sunt foarte multi cei care vor servicii WiFi", a explicat unul din responsabilii companiei. "Oamenii de afaceri, studentii, in general utilizatorii de laptop-uri, dar si cei care au dispozitive IT de buzunar, vor putea acum sa isi ia masa in timp ce verifica email-ul sau viziteaza site-urile favorite de Internet", a spus el.
BT a pariat puternic pe noua tehnologie de comunicatii, instaland pana acum peste 2.200 de puncte de acces WiFi in Marea Britanie. Operatorul a vizat in special aeroporturile, garile si restaurantele, semnand recent acorduri de acest gen, pentru spatiul Marii Britanii, cu lantul hotelier Hilton si cu Costa Cofee. BT isi propune sa ofere clientilor sai in vara acestui an 4.000 de puncte de acces la Internetul de mare viteza.
Analistii apreciaza ca goana dupa WiFi este stimulata si de faptul ca operatorul BT trece prin aceleasi probleme ca si restul gigantilor telecom: incasarile din trafic de voce scad constant in ultimii ani. dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO