Business Hi-Tech

Messengerul Reuters sta de vorba cu AOL si MSN

23.11.2005, 20:09 19

Agentia de stiri Reuters a semnat un contract cu America Online (AOL), divizia de servicii online a gigantului media Time Warner, si cu Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, in urma caruia serviciile de messenger ale celor trei companii vor fi interoperabile, scrie Financial Times.

Practic, utilizatorii serviciului de messenger Reuters IM vor putea sta de vorba cu cei aproximativ 200 de milioane de clienti ai AIM (AOL Instant Messenger) si MSN Messenger.

"Avem in plan sa extindem parteneriatul, pentru a permite clientilor nostri sa stea de vorba si cu utilizatorii serviciilor de messenger ale Google, Yahoo si Skype", a precizat Tom Glocer, director executiv al Reuters.

Pana acum, marile companii care detin cele mai populare servicii de messenger, Microsoft, Yahoo si America Online, au fost impotriva interoperabilitatii intre aceste servicii, iar asta a impiedicat utilizatorii sa isi faca prieteni si in alte retele de mesagerie, scrie Financial Times.

Spre deosebire de celelalte servicii de messenger, Reuters Messenger este unul contra cost si permite utilizatorilor sa receptioneze mai rapid si mai usor stirile de business.

In acest moment, serviciul numara aproximativ 300.000 de clienti, dintre care 70.000 utilizeaza serviciul frecvent, iar la fiecare saptamana numarul clientilor activi creste in medie cu 1.000, a precizat Tom Glocer.

Pe piata au aparut totusi semne ca, pe viitor, serviciile de messenger vor fi interoperabile. Reuters a mai semnat un acord in seprembrie cu IBM, in urma caruia Lotus IM, messengerul companiei, sa fie interoperabil cu Reuters Messaging.

De asemenea, MSN si Yahoo Messenger vor fi probabil interoperabile pana in a doua jumatate a anului viitor, scrie Financial Times.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO