Business Hi-Tech

Microsoft descopera noi probleme in Windows

12.09.2003, 00:00 13

La scurt timp dupa ce Microsoft a anuntat descoperirea unei noi '"gauri de securitate'" in popularul sistem de operare Windows, specialistii in securitate au avertizat ca mai mult ca sigur vor aparea o serie de virusi ce vor incerca sa le exploateze.
'"Acest gen de vulnerabilitate este similara celei care a permis raspandirea virusului MS Blast'", a declarat un specialist al Symantec, primul producator mondial de solutii antivirus. '"Vom vedea noi virusi in urmatoarele zile, daca nu chiar mai curand'", a apreciat el. Specialistii in antivirus au realizat deja un cod care exploateaza vulnerabilitatea, lucru care confirma ipoteza ca si hackerii ar putea avea deja pregati cativa virusi.
Microsoft a lansat ieri pe site-ul sau specializat, WindowsUpdate.com un nou patch, care rezolva bresa de securitate. Compania si specialistii in securitate au cerut tuturor utilizatorilor de Internet sa isi actualizeze sistemele de operare cat mai curand posibil. Noua vulnerabilitate nu afecteaza insa decat Windows NT, Windows 2000, Windows Server 2003, precum si noul Windows XP, inclusiv versiunea pe 64 de biti. Utilizatorii de Windows 95 si 98, inclusiv cei care au instalat pe calculator versiunea Millenium Edition (ME) au scapat de data aceasta.
Specialistii in securitate au avertizat ca producatorii de solutii antivirus nu pot tine pasul cu realizatorii de virusi. Seful Symantec, John Schwarz, a declarat ca in fiecare luna apar 450 de virusi noi. '"Singurul avantaj pe care il avem este faptul ca valul de virusi i-a facut pe multi sa se concentreze asupra problemelor de securitate'", a declarat un responsabil din domeniu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO