Business Hi-Tech

Microsoft intra in lupta pentru cautarea pe hard disc

26.10.2004, 00:00 17

Gigantul american Microsoft a anuntat ca va lansa o aplicatie care usureaza cautarea pe hard-discul computerului personal, la scurt timp dupa ce Google a lansat serviciul Desktop Search, in versiunea pentru teste.
Microsoft a anuntat inca din luna iunie realizarea unei astfel de tehnologii, care indexeaza toate fisierele stocate pe disc (texte, mesaje e-mail, pagini web, documente in diverse formate, arhive), gasind apoi cu mare viteza fisierul solicitat de utilziator. Compania lyui Bill gates nu a reusit insa sa lanseze la timp aplicatia, iar Google a lansat deja versiunea beta a acestei aplicatii. Cautarea Google este interesanta pentru ca reda ina celasi timp rezultatele cautarii pe Internet si pe propriul computer.
Oficialii Microsoft au precizat ca aplicatia de cautare va fi gata "inainte de 2006", fara a preciza o data exacta. Ea va face parte din protofoliul MSN, portalul de Internet al Microsoft. "Vom vedea o concurenta tot mai incinsa intre noi, Google si Yahoo pe acest domeniu", a declarat John Connors, director financiar (CFO) al Microsoft. Compania si-a intarit ozitia ina cest domeniu achizitionand compania Lookout Software, care producea o aplicatie capabila sa caute rapid prin arhiva de e-mailuri din Outlook Express.
Cel mai amre portal de pe Internet, Yahoo, a achizitionat in a doua jumatate a acestui an compania Oddpost si se pregateste sa preia producatorul software Stata Labs, ambele specializate in sisteme de cautare pe hard-disc. Compania nu a anuntat ca pregateste un astfel de program, insa analistii spun ca miscarea ar fi logica. dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO