Business Hi-Tech

Microsoft lanseaza o noua ofensiva in industria informatica

23.06.2000, 00:00 19



Bill Gates, presedintele Microsoft, a prezentat ieri detaliile unui plan ambitios vizand crearea unei noi platforme software care sa functioneze exclusiv in mediul Internet, informeaza Financial Times. Proiectul, a carui prezentare a fost intarziata de evolutiile din procesul anti-trust intentat companiei de autoritatile federale americane, va avea ca rezultat transformarea efectiva a sistemului de operare Windows si a aplicatiilor Microsoft pentru calculatoarele personale in servicii Internet.

Gates considera ca punerea la punct a acestui program ambitios, pe care l-a numit "Next Generation Windows Services" va dura aproximativ trei ani. Planul prevede, printre altele, crearea unui software care sa asigure functionarea impreuna a aplicatiilor existente pe site-uri diferite. Aceste programe ar putea permite utilizatorilor, spre exemplu, sa acceseze si sa analizeze in mod automat date provenind din mai multe surse. Alte obiective importante ale proiectului se refera la personalizarea continutului, la perfectionarea sistemelor de recunoastere vocala si la posibilitatea de a accesa informatia stocata in orice fel de computer sau dispozitiv mobil (de la agenda electronica pana la telefon celular).

Prezentarea acestui plan a fost asteptata cu interes atat de analistii cat si de investitorii de pe Wall Street. Valoarea titlurilor companiei a crescut in cursul sedintei de tranzactionare de miercuri cu peste sapte procente, ajungand la 80,68 dolari per actiune. Cu toate acestea, asupra programului persista o umbra de indoiala in urma deciziei justitiei americane privind separarea trustului Microsoft in doua companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO