Business Hi-Tech

Microsoft pregateste un nou gadget portabil

22.03.2006, 00:00 14

Compania Microsoft pregateste lansarea unui nou gadget portabil, care le va permite utilizatorilor sa asculte muzica, sa urmareasca scurte clipuri video si sa se joace, oriunde ar fi, scrie publicatia The Mercury News, citand surse din piata, apropiate companiei.

Initiativa celui mai mare producator de software din lume vine la scurt timp dupa ce acesta si-a marcat debutul pe piata echipamentelor de buzunar, prin proiectul Origami, mini-computerul ultra portabil de business denumit Ultra Mobile PC.

Pe piata au circulat inca de la inceputul acestui an zvonuri ca Microsoft ar putea lansa o mini-consola de jocuri video, care va concura direct consola Portable PlayStation (PSP) a gigantului japonez Sony, sau un player de muzica digitala care sa atace suprematia playerului iPod de la Apple.

Cel mai probabil, este vorba de o consola portabila de jocuri video, intrucat compania incearca de mai mult timp sa castige avantaj in fata Sony, rivalul sau principal, si-au dat cu parerea mai multi analisti din piata, citati de The Mercury News.

Insa la inceputul acestui an, Peter Moore, vicepresedinte pe divizia de console de jocuri video a Microsoft, afirma in cadrul unui interviu ca pregateste lansarea unui nou echipament portabil, "care ar putea fi la fel de bine numit versiunea noastra a playerului iPod", scrie presa internationala.

Vicepresedintele Microsoft a refuzat sa comenteze zvonurile aparute recent cu privire la al doilea echipament portabil pe care-l va lansa compania in viitor. Noul gadget de divertisment al Microsoft este deja in lucru, responsabil de proiect fiind J. Allard, executiv in cadrul diviziei dedicate jocurilor video. Directorul pe proiect este Greg Gibson, fost inginer de sistem la divizia de console de ultima generatie, Xbox 360, a Microsoft, in timp ce de partea de business se ocupa Bryan Lee, director financiar pentru divizia de console, au precizat sursele neoficiale.

Cu toate acestea, echipamentul portabil ar putea sa-si intarzie aparitia pe piata cu un an sau poate chiar mai mult, sunt de parere unii analisti din piata. Opinie contrazisa de talia oamenilor care lucreaza la acest proiect si care demonstreaza faptul ca pentru Microsoft noul gadget reprezinta un plan strategic, de viitor, scrie The Mercury News.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO