Business Hi-Tech

Ministerul Comunicaţiilor va lansa e-invoice, un proiect prin care firmele vor cere electronic rambursarea TVA

Autor: Adrian Seceleanu

05.06.2012, 11:04 431

Ministerul Comunicaţiilor va lansa împreună cu Ministerul Finanţelor şi ANAF un proiect pilot care să le permită companiilor să depună electronic, fără o interacţiune cu funcţionarii de la fisc, formularele pentru rambursarea TVA, a declarat ministrul Dan Nica.

"Vreau să văd dacă firmele se pot califica online pentru rambursarea TVA fără o interacţiune cu funcţionarul de la Finanţe", a spus Nica. Potrivit lui, firmele vor completa electronic formulare care vor avea în spate o schemă logică ce va permite validarea în timp real a fiecărei valori completate, eliminând astfel posibilele erori. Proiectul ar urma să fie realizat cu fonduri europene, ce ar putea atinge suma de 2-3 mil. euro.

"Un formular cu o validare a câmpurilor completate, cu o schemă logică în spate nu poate fi decât un semn al corectitudinii. Vrem să eliminăm lucrurile care enervează pe toată lumea, să eliminăm lucrurile care pot fi interpretate şi aşa, şi aşa de către funcţionari", a spus Nica.

Ministrul a precizat că datele proiectului nu sunt încă finalizate, dar intenţia este ca acesta să includă din start un număr mare de firme. "Nu vrem un proiect pilot cu 10 firme, ci să avem 100.000 de firme în proiectul pilot. Vrem ca IMM-urile să fie implicate în acest proiect. Sperăm să pornim imediat acest proiect".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO