Business Hi-Tech

Minolta Romania deschide anul culorii

07.06.2001, 00:00 15



La aniversarea a zece ani de prezenta pe piata romaneasca, Minolta Romania isi propune ca anul acesta sa devina lider pe piata de echipamente color destinate clientilor din mediul de afaceri si sa se mentina lideri pe piata de echipamente alb-negru, potrivit directorului general Helmut Ignat.

Directorul Minolta a declarat ca, in cursul anului fiscal trecut, Minolta Romania a realizat o cifra de afaceri de peste 8 milioane de euro.

Pe primul trimestru al acestui an, Minolta Romania a realizat o cifra de afaceri de 2,7 milioane de euro, aproape dublu fata de perioada similara a anului trecut, cand a avut o cifra de afaceri de 1,36 milioane de euro.

"Intrucat pentru noi anul 2001 inseamna , ne-am propus sa obtinem, pe segmentul de echipamente color, rezultate cu adevarat spectaculoase, cum ar fi cresterea de noua ori a vanzarilor de copiatoare digitale color si de trei ori a vanzarilor de imprimante color," a spus Ignat. "Avem o abordare foarte precisa, pe segmente, ne cunoastem exact clientii si avem proiecte pentru fiecare in parte."

Ignat a adaugat ca pe primul trimestru al anului, vanzarile de copiatoare au crescut cu 137% fata de trimestrul I al anului trecut, iar la imprimante, vanzarile din primul trimestru au crescut cu 67% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Anul trecut am inregistrat un prim mare succes pe segmentul copiatoarelor digitale, pe care le comercializam in Romania doar din 1999," a mai spus Ignat. "Ponderea acestora din totalul vanzarilor a crescut de la 2% in 1999 la 14% in 2000."

Cat despre preturi, directorul Minolta a spus ca firma sa incearca sa aiba o politica corecta, in functie de echipamentul oferit. "Pentru echipamentele low end, promovam preturi mai mici, in timp ce in alte zone mizam pe calitatea serviciilor," a spus Ignat.

Prezent la aniversare, directorul general Minolta Europe, Tadashi Maki a spus ca piata romaneasca este inca in formare, iar deocamdata compania nu are intentia de a-si stabili in Romania o fabrica de productie a echipamentelor.

Infiintata in 1991 ca filiala a Minolta Austria, Minolta Romania are astazi sapte filiale in toate orasele importante din tara, pe langa filiala din Bucuresti.

Portofoliul de clienti care au achizitionat echipament Minolta include companii ca CEC, Oltchim, Silcotub, Daewoo, Philip Morris, sau institutii ca Parlamentul Romaniei, Ministerul Educatiei si Ministerul de Interne.

De asemenea, la echipamente color, printre clientii sai se numara MobiFon/Connex, Alro Slatina, Conel, Petromidia, Publirom. In acest moment, compania are peste 100 de angajati si o retea de peste 200 de dealeri si reselleri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO