Business Hi-Tech

Mobilele prind din urma camerele foto

24.05.2004, 00:00 11



Operatorul japonez de telefonie mobila KDDI va incepe sa comercializeze din iunie telefoane mobile dotate cu o camera foto cu rezolutie de 3 megapixeli marcand astfel o premiera mondiala.



Anuntul vine la un an de cand au aparut primele telefoane mobile care au trecut de rezolutia de 1 megapixel si la sase luni dupa depasirea pragului de doi megapixeli. Telefonul este realizat de compania Casio, aceeasi care a lansat si primul telefon de doi megapixeli, si beneficiaza de un display de 5,84 cm cu rezolutia de 240 x 320 pixeli, un display secundar de 2,79 cm, 12,8 MB de memorie interna cu posibilitati de extindere prin cartele miniSD si un port USB pentru transferul de date intre telefon si PC. La numai 127 de grame este compatibil cu standardul CDMA folosit in Japonia si nu va fi comercializat decat pe aceasta piata la un pret ce urmeaza a fi stabilit.



Evenimentul se inscrie in tendinta actuala de a reduce diferenta de rezolutie dintre camerele telefoanelor mobile si camerele foto digitale. Cu toate acestea diferentele de calitate, in special la functia zoom, reprezinta un minus pentru telefoane unde nu exista spatiu suficient pentru instalarea unor lentile fara a creste considerabil dimensiunile. Aceeasi problema, desi intr-o masura mai mica, intampina si camerele foto.
andrei.dora@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO