Business Hi-Tech

Nemţii de la Astaro anunţă ce planuri au cu firma clujeană cumpărată în 2010

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

27.01.2011, 23:37 50

Compania germană Astaro, care a cumpărat anul trecut firmaclujeană de soft Cososys, va integra tehnologia de securizare adatelor şi a dispozitivelor portabile realizată de firma româneascăîn propriul portofoliu de aplicaţii. Astaro a preluat atâttehnologia şi produsele CoSoSys, cât şi întreaga echipă acompaniei. "CoSoSys are un portofoliu de produse impresionant,focalizat pe managementul şi securizarea utilizării dispozitivelorportabile în companii", a declarat Jan Hichert, CEO al Astaro, fărăa oferi detalii despre tranzacţie. ZF a scris despre tranzacţie înediţia din 9 ianuarie.

Astaro a preluat integral acţiunile companiei de la fondatorul şiCEO-ul Cososys, potrivit unui document publicat în MonitorulOficial. Cososys, o companie fondată în 2004, a închis anul 2009 cuun profit net de 73.000 de euro, la afaceri de 581.000 de euro,potrivit datelor de la Finanţe. Afacerile companiei ar putea fi maimari, având în vedere că România generează mai puţin de 10% dinafacerile companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO