Business Hi-Tech

Nethrom mizeaza pe afaceri de 1,5 mil. euro

15.11.2006, 20:10 23

Compania Nethrom din Cluj-Napoca, producator si furnizor de solutii software, estimeaza obtinerea unei cifre de afaceri de 1,5 mil. euro pentru anul in curs, ceea ce reprezinta o crestere cu 150% a indicatorilor financiari fata de anul trecut, cand compania a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 600.000 de euro.
"Cresterea se datoreaza unui context propice de crestere a complexitatii serviciilor pe piata IT.
Noi suntem specializati in sisteme ERP complexe si dezvoltam software pe arhitecturi de doua sau trei niveluri, software pentru Web si software tehnic pentru clientii nostri din Olanda", a declarat pentru ZF Transilvania J.Veldjesgraff, managing partner Nethrom.
In momentul de fata societatea este prezenta pe piata romanesca doar in orasul Cluj-Napoca cu solutia NetWorker ERP, insa pentru viitor compania intentioneaza promovarea produsului si in alte orase ale Transilvaniei. "In 2006 investitiile companiei s-au orientat cu precadere spre proiecte de cercetare si dezvoltare bazate pe noile tehnologii, pe dezvoltarea de module si functionalitati in aplicatia NetWorker, in cursurile de perfectionare a angajatilor", a mai spus J. Veldejesgraff.
NetWorker ERP este un pachet integrat destinat in principal firmelor mici si mijlocii, cu modulele de baza Contabilitate, Gestiune, Salarii si Mijloace Fixe, din portofoliul de produse al companiei facand parte si o aplicatie pentru managementul resurselor umane dedicata firmelor de recrutare sau departamentului de personal al companiilor mari.
Cel mai nou produs lansat pe piata este NetWorker Shop, soft pentru colectarea online a comenzilor, cu posibilitatea extinderii altor functionalitati specifice activitatilor comerciale pe Internet, pentru viitor societatea orientandu-se catre produsele ce vor putea fi utilizate online si care vor asigura costuri reduse de instalare si intretinere.
Principalii parteneri de desfacere a serviciilor Nethrom Prodimpex pe piata externa sunt din tari precum Olanda, Germania, Ungaria, SUA si Canada. Oficialul Nethrom a anuntat de asemenea ca firma intentioneaza construirea unui micro-cartier intitulat "Nethrom City" incepand cu primavara anului viitor.
"Acesta este un proiect ambitios care, speram noi, va duce la fidelizarea angajatilor. Am cumparat deja o suprafata mare de teren unde vom construi atat sediul firmei, cat si un cartier rezidential, in care angajatii nostri sa poata achizitiona teren sau locuinte la un pret mic, cu o zona de agreement dotata cu terenuri de sport, piscina si centru de ingrijire a copiilor", a mai spus Veldjesgraff.
Oficialii Nethrom nu au dorit sa ofere o cifra a investitiei imobiliare.
Societatea comerciala Nethrom Prodimpex S.R.L. a fost infiintata in anul 1993 ca firma romano-olandeza cu capital privat, principalul domeniu de activitate fiind furnizarea de servicii software. Numarul de angajati a ajuns in prezent la 133 de persoane. Principalii competitori ai societatii sunt firmele din tarile in curs de dezvoltare care presteaza servicii de outsourcing pentru pietele din UE si din SUA, pe piata interna competitorii fiind reprezentati de producatorii de ERP pentru IMM-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO