Business Hi-Tech

New York Times: Responsabilul pentru catastrofa Facebook pe bursă este directorul financiar

New York Times: Responsabilul pentru catastrofa Facebook pe bursă este directorul financiar

Foto AFP

Autor: Adrian Seceleanu

05.09.2012, 00:01 2148

Puţin cunoscutul David Ebersman (foto), directorul financiar al Facebook, în vârstă de 41 de ani, dar cu un "look adolescentin", este responsabilul pentru "catastrofa" listării pe bursă a reţelei sociale, scrie New York Times.

"Este vina lui David Ebersman. Nu există nicio cale de a ocoli acest lucru", scrie publicaţia americană, care subliniază că Facebook a pierdut în 90 de zile 50 mld. dolari pe bursă.

"Nici măcar Lehman Brothers nu a pierdut atât de mult din valoarea pe bursă în anul care a precedat intrarea în faliment." În ciuda acestei situaţii, numele lui Ebersman apare doar ocazional, de regulă în trecere şi în mod tipic doar în discuţiile dintre avizaţii din Sillicon Valley, adaugă Andrew Ross Sorkin în textul publicat pe blogul publicaţiei.

"Dacă există o singură persoană care este responsabilă mai mult decât altele în eroarea stabilirii preţului pentru oferta publică iniţială a Facebook, aceasta este David Ebersman. El a aprobat creşterea continuă a preţului, care a ajuns la 38 de dolari după ce compania planificase iniţial un interval de preţ între 29 şi 34 de dolari. Iar el - aproape singur - este cel care a marşat pentru a inunda piaţa cu 25% mai multe acţiuni decât era planificat iniţial."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO