Business Hi-Tech

Nokia aduce Google Talk pe telefonul inteligent 770

15.05.2006, 00:00 16

Cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, Nokia, a anuntat ca va lansa o noua versiune a telefonului inteligent 770 cu functii de PDA, pe care va fi preinstalata aplicatia de mesagerie online Google Talk a celui mai mare motor de cautare din lume, scrie presa internationala.

Parteneriatul dintre Nokia si Google va oferi utilizatorilor posibilitatea sa utilizeze serviciul de mesagerie, oriunde ar fi, pe echipamentul Wi-Fi Nokia 770, au spus surse apropiate celor doua companii. Totodata, parteneriatul dintre cei doi giganti confirma strategia Google de a se extinde dincolo de PC, oferind servicii si pe echipamente mobile de comunicatii. La inceputul acestui an, Google a anuntat si un parteneriat cu Motorola, al doilea cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, prin care utilizatorii vor putea efectua cautari pe mobil prin Google.

Terminalul Nokia 770 nu are tastatura, fiind echipat cu un ecran sensibil la atingere (touchscreen) care poate fi controlat cu un creion digital si pe care apare la nevoie o tastatura virtuala. Modelul nu imprumuta doar ecranul de la PDA (personal digital assistant), ci indeplineste toate functiile unui telefon inteligent, cu un calendar, aplicatii de business sau multimedia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO