Business Hi-Tech

Noul joc video Harry Potter, o opera de arta

19.09.2005, 19:20 19

Majoritatea imaginilor si peisajelor in care se petrece actiunea din noul joc video "Harry Potter si Pocalul de Foc" au fost inspirate din lumea artei, mai exact din picturile cu peisaje ale unor artisti din secolul al XIX-lea, pastrate in carti foarte vechi la o scoala de arta din New York, Hudson River School, scrie editia online a BBC News.

Imaginile din jocurile video devin din ce in ce mai expresive si mai interesante, pentru a atrage utilizatorii si pentru a-i putea plasa exact in mijlocul actiunii, este de parere un oficial al gigantului american producator de jocuri Electronic Arts (EA).

"Simtul estetic isi face simtita prezenta tot mai mult in jocurile video", a precizat Alex Laurent, art directorul jocului Harry Potter si Pocalul de Foc. "Jocurile video sunt in general indreptate catre un public mai tanar, insa arta, calitatea si frumusetea imaginilor atrag un public mai larg", a adaugat el.

Pentru cel mai recent joc Harry Potter, prin arta au fost transpuse paginile din volumul "Harry Potter si Pocalul de Foc" in imagini. In acelasi timp, arta a permis crearea unei atmosfere foarte similara cu cea din film, a explicat Laurent.

"Ne-am inspirat din carti de istorie a artei care prezinta picturi ale artistilor din perioada 1835-1870. Imaginile cu peisaje sunt spectaculoase datorita efectelor de lumina, si asta am incercat si noi sa obtinem in joc", a mai spus el.

Cu toate acestea, jocul nu este format numai din peisaje si efecte de lumina. "A trebuit sa-l facem sa semene cu filmul. Am avut totusi libertate de miscare, intrucat exista imagini sau creaturi care nu se regasesc si in film", a precizat Alex Laurent citat de BBC News.

Personajele din "Harry Potter si Pocalul de Foc", Harry, Ron si Hermione, au fost si ele transpuse in joc. Din punctul de vedere al aspectului, cele trei personaje au fost create similar cu actorii din film, doar ca vocile acestora nu sunt aceleasi cu cele ale actorilor.

Electronic Arts va utiliza voci similare ale altor actori pentru a da viata personajelor de joc, scrie editia online a BBC News.

Fanii seriei de carti scrise de autoarea JK Rowlings vor vedea noul joc in rafturile magazinelor in noiembrie, odata cu lansarea filmului "Harry Potter si Pocalul de Foc", scrie editia online a BBC News.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO