Business Hi-Tech

Orange raporteaza cinci milioane de clienti

18.01.2005, 00:00 13

Operatorul de telefonie mobila Orange Romania a adunat deja 5 milioane de clienti, mentinand ritmul de crestere de aproximativ 50% si facand astfel primul pas spre atingerea targetului pe anul in curs, peste 6 milioane de utilizatori, spun oficialii companiei.
"Am castigat loialitatea clientilor si am reusit sa raspundem intr-un mod activ necesitatilor de comunicare ale acestora", a apreciat Richard Moat, directorul executiv (CEO) Orange Romania. Numarul exact de clienti la finalul lui 2004 nu a fost comunicat, iar rezultatele financiare urmeaza sa fie facute publice in urmatoarele saptamani, odata cu grupul France Telecom. In urma cu un an, chiar la inceput de ianuarie, Orange avea 3,3 milioane de clienti.
Pe primele noua luni din 2004 Orange raportase incasari de 448 de milioane de euro. Operatorul de telefonie mobila a depasit probabil cu mai bine de 10 procente targetul stabilit pentru cifra de afaceri in 2004, care era de 525 de milioane de euro, cu 20% mai mult decat anul trecut.
Compania avea la sfarsitul lunii octombrie 4,371 milioane clienti. Astfel, indicele de crestere de 50% se mentine in continuare. Oficialii Orange estimau ca la finalul anului 2005, rata penetrarii telefoniei mobile va ajunge, de la 45-46% la finalul anului acesta, tocmai pana la 55%. Acest lucru ar insemna inca 2,1 milioane de utilizatori de telefonie mobila, care vor fi impartiti de principalii operatori.
Principalul actionar al Orange Romania este grupul de telecomunicatii Orange S.A., divizie a France Telecom, care controleaza 73.26% din pachetul de actiuni. Printre actionarii importanti se numara AIG Consortium - 20,76%, Alcatel Olanda - 2,87%, doua companii romanesti - MBL Computers si Radcom, fiecare cu cate un pachet de 1,6% din actiunile operatorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO