Business Hi-Tech

Orange schimba planul tarifar pentru apelurile in roaming, iar Connex extinde acoperirea 3G

11.04.2006, 00:00 44

Liderii pietei de telefonie mobila din Romania, operatorii Orange si Connex Vodafone, au lansat ieri noi oferte, chiar daca pentru segmente diferite de utilizatori.

Orange a anuntat ieri ca va schimba sistemul de tarifare pentru convorbirile efectuate de abonati in roaming prin intermediul unui nou serviciu - Orange Travel. Abonatii care calatoresc in strainatate vor plati incepand cu 20 aprilie tarife fixe, indiferent de reteaua aleasa sau de intervalele orare in care se efectueaza convorbirile. Noua structura de tarife de roaming este impartita pe sapte zone tarifare, care grupeaza diferite tari.

Astfel, clientii Orange nu vor trebui sa selecteze operatorul strain care percepe cel mai mic tarif pentru convorbirile in roaming. Oferta nu este disponibila pentru clientii de cartele pre-platite sau de abonamente reincarcabile, care vor plati aceleasi tarife ca si pana acum.

Pe langa tarifele unice, serviciul vine cu un alt avantaj: faptul ca utilizatorii aflati in roaming, indiferent daca sunt abonati sau posesori ai unei cartele pre-platite, isi pot verifica mesageria vocala sau pot suna la serviciul de relatii cu clientii al Orange pentru un tarif mai mic decat cel de pana acum, adica 0,35 de centi pe minut. Astfel, un client Orange care calatoreste in Germania, spre exemplu, va plati un tarif cu 70% mai mic decat in prezent, pentru verificarea mesageriei.

Prin Orange Travel aboonatii Orange isi vor reduce destul de mult valoarea facturii atunci cand sunt in roaming, conform oficialilor companiei. Spre exemplu, pentru un abonat care calatoreste in Marea Britanie, un apel catre Romania efectuat din reteaua O2 il va costa cu 40% mai putin decat pana acum, iar din Franta un apel catre Romania va fi cu 12% mai ieftin.

Tot ieri, Connex Vodafone a anuntat ca si-a extins serviciile de telefonie 3G in 22 de orase, in conditiile in care pana acum aceste servicii erau disponibile numai in 15 orase din tara. Astfel, prin acoperirea cu retea 3G a celor sapte noi orase - Baia Mare, Satu Mare, Alba Iulia, Bistrita, Turda, Buzau si Bacau, rata de penetrare a acestor servicii a atins pragul de 30% in Romania. Clientii de business din aceste orase, care detin un laptop vor putea beneficia de Vodafone Mobile Connect, solutia de conectare la Internet wireless lansata recent pe piata. Iar pentru segmentul IMM-urilor, Connex Vodafone ofera 3G MultiOffice, care combina o solutie de acces la Internet de mare viteza, dar si echipament special pentru servicii de voce si date. "La un an de la introducerea 3G in Romania, aceste servicii numara peste 135.000 de utilizatori din 22 de orase din tara", a spus Liliana Solomon, director executiv Connex Vodafone.

Operatorul de telefonie mobila ofera clientilor o retea de mare capacitate prin care acestia au acces la servicii de ultima generatie: videotelefonie, Internet mobil rapid, dar si televiziune in direct pe telefonul mobil si clipuri video, trailere de film sau meciuri de fotbal in direct in portalul Play. Clientii Connex Vodafone au posibilitatea sa utilizeze serviciile 3G si in roaming, in 15 tari - Germania, Austria, Elvetia, Italia, Portugalia, Franta, Marea Britanie, Grecia, Spania, Israel, Belgia, Olanda, Hong Kong, Suedia si Finlanda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO