Business Hi-Tech

Orange: Si cartela prepay gratuita ne aduce profit

07.09.2009, 18:06 69

Orange, numarul unu pe piata locala de telefonie mobila, aextins perioada in care va primi comenzi online pentru a livra faracosturi la domiciliul oricarui client din Romania o cartela prepaygratuita si a decis sa adauge si un credit gratuit de 2 euro - incadrul uneia dintre cele mai agresive campanii desfasurate pesegmentul de cartele preplatite.

Pe fondul unui declin usor al bazei de clienti, operatorul alansat in aprilie aceasta campanie, prin care oferea oricuisolicita acest lucru online: o cartela prepay gratuita, carepermitea, dupa activare, fara niciun cost, convorbiri de 10 minutesi trimiterea a 10 SMS-uri in retea.

Compania nu a facut publice pana acum date privind numarulcomenzilor pentru cartela gratuita, insa rezultatele financiare peprimul semestru au aratat o crestere cu 236.000 de utilizatori abazei de clienti. Orange nu precizeaza cati dintre clienti auabonament si cati au cartele prepay.

Din aceasta luna, cartelele gratuite vin, suplimentar, si cu 2euro credit, care poate fi primit, in anumite conditii, si inurmatoarele 11 luni. Insa cum cei doi euro pot fi utilizati doarpentru apeluri sau SMS-uri in cadrul retelei, costurile suportatede Orange sunt aproape de zero.

De altfel, reprezentantii Orange precizeaza ca, in ciudacosturilor asumate de companie prin aceasta campanie (transport,logistica, productie cartela etc.) prodsul nu aduce pierderi.

"La sase luni de la lansare, SIM-ul PrePay gratuit este oinitiativa de succes si un produs profitabil, care evolueaza inconformitate cu asteptarile noastre initiale", a precizat pentru ZFAdy Rugina, Online Marketing Manager al Orange Romania. Orange s-aclasat anul trecut pe primul loc in topul celor mai profitabilecompanii private locale, cu un profit net de 438 mil. euro laafaceri de peste 1,3 mld. euro.

Pe langa majorarea bazei de clienti pe telefonie, prin aceastacampanie Orange incearca sa-si extinda si baza de utilziatori pe unalt segment-cheie, respectiv internetul mobil. Astfel, clientiicare comanda aceste cartele prepay gratuite pot activa la tarife cu50% mai mici o serie de extraoptiuni care le permit accesul lainternet de pe telefonul mobil.

Cosmote lanseaza o oferta regionala peprepay

Cosmote, numarul trei pe piata locala telecom, a lansat o nouaoferta pe segmentul prepay, prin care incearca sa-si extinda bazade clienti din Cluj - judet cu aproximativ 700.000 de locuitori.Astfel, Cosmote a lansat o cartela prepay care le oferalocuitorilor din Cluj posibilitatea de a efectua apeluri de 2.000de minute in retea, catre alti locuitori din judet, in conditiilein care activeaza o extraoptiune cu un cost de 4,5 euro.

Utilizatorii cartelei vor primi fara costuri pe mobil alerte curezultatele din campionatul intern ale echipei locale CFR 1907Cluj. Cosmote a lansat recent un serviciu de stiri sportive prinSMS, cu un cost de 1,19 euro pe luna, prin care clientii primescinformatii despre meciurile unei singure echipe sau despre scorultuturor meciurilor din Liga I.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO