Business Hi-Tech

Orange si Vodafone pregatesc internet mobil la 14,4 Mbps

09.05.2008, 20:34 18

Orange si Vodafone, cei mai mari operatori de telefonie mobila de pe piata locala, pregatesc lansarea comerciala a serviciilor de internet mobil la viteze de descarcare a datelor de pana la 14,4 Mbps, data lansarii fiind conditionata de momentul in care telefoane si carduri de date compatibile vor fi lansate de producatori - au spus oficiali ai celor doua companii. Viteza maxima de incarcare a datelor (upload) va ajunge la 5 Mbps.
Pe de alta parte, Orange a anuntat ca va extinde in acest an in toate orasele mari din tara serviciile de internet mobil la viteza de descarcare a datelor de 7,2 Mbps. In acest moment, aceste servicii sunt disponibile doar in cateva zone din Bucuresti.
De asemenea, serviciile Orange de internet mobil la viteza de 3,6 Mbps (download) vor fi extinse de la 300 de localitati in prezent la 400 pana la finele anului.
Vodafone ofera net mobil la 7,2 Mbps in peste 300 de localitati.
Oficialii Orange au mentionat ca in T1 2008 serviciile de internet mobil au inregistrat o crestere de 3,4 ori a numarului de abonati, fara a oferi insa cifre exacte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO