Business Hi-Tech

(P) Prodigy Software lansează iProcess - “internul” digital al companiilor din România

(P) Prodigy Software lansează iProcess - “internul”...

Autor: Publicitate

27.11.2020, 09:00 3931

Automatizarea proceselor într-o societate devine un mod de lucru imperios necesar, venind la pachet cu numeroase avantaje. iProcess reprezintă o soluţie potrivită pentru cei care îşi doresc să eficientizeze timpul angajaţilor, dar şi workflow-ul, transformând astfel un centru de cost într-un centru de profit.

Ce este iProcess?

iProcess este un tool prin care societăţile pot face încă un pas spre digitalizare, prin înlocuirea introducerii manuale a facturilor fizice primite de la furnizori în sistemele financiar-contabile.

Prin utilizarea acestui instrument, procesarea manuală şi arhivarea în dosare a acestor documente este digitalizată, devenind astfel mai simplă şi mai rapidă. Departamentele de Accounts Payable din cadrul companiilor îşi pot îndrepta atenţia către alte task-uri mai importante, timpul şi volumul de muncă dedicate acestei proceduri fiind semnificativ reduse.

Cum funcţionează iProcess?

Tehnologia iProcess are la bază un sistem OCR (Optical Character Recognition), ce permite extragerea informaţiilor relevante de pe facturile electronice, transformându-le în date ce vor fi ulterior transferate în sistemele informatice utilizate de companie.

Înregistrarea facturilor se realizează printr-o abordare modernă, bazată pe Machine learning (învăţare automată). Sistemul este “instruit” de utilizatori cum să proceseze modelul de factură al unui anumit furnizor, apoi este capabil să extragă informaţiile relevante, fără intervenţie umană. 

Fluxul de lucru al iProcess poate fi împărţit în 4 segmente:

  • Trimiterea facturii electronice către adresa de e-mail asociată clientului iProcess
  • Procesarea automată pentru extragerea datelor relevante prin sistemul OCR
  • Vizualizarea documentelor procesate în cadrul platformei iprocess.erp.ro
  • Transferul documentelor în sistemul informatic ERP, pe baza datelor extrase

De ce intern digital? Pentru că acest tool necesită doar instruire, apoi supervizare periodică din partea angajaţilor din departament, reducând astfel timpul de procesare a facturilor cu peste 80%. În plus, toată operaţiunea este foarte rapidă, pentru că factura procesată automat poate fi înregistrată în sistemul ERP în doar 5 minute, dacă este primită pe e-mail sau încărcată în platformă.

Particularităţile tool-ului iProcess - cum arată viitorul în departamentele de Accounts Payable

Munca repetitivă, care pentru oameni este consumatoare de timp şi de energie, nu va mai fi o problemă pentru nicio societate care alege să utilizeze iProcess.

Automatizarea task-urilor într-un departament atât de important va aduce doar beneficii companiei, al căror efect poate fi observat încă din primele luni de utilizare:

  • Reducerea procesării manuale a facturilor cu 90%
  • Asigurarea unui grad ridicat de acurateţe a datelor introduse şi reducerea semnificativă a erorilor umane, ce au loc în procesul de introducere manuală a facturilor în sistem
  • Reducerea costurilor implicate de procesarea manuală, îmbunătăţirea productivităţii angajaţilor, ceea ce are ca efect gestionarea mai eficientă a proceselor interne
  • Obţinerea unor discounturi din partea furnizorilor pentru plata facturilor înainte de scadenţă, care nu puteau fi obţinute până acum, din cauza volumului mare de facturi
  • Integrarea iProcess cu majoritatea soluţiilor ERP existente

Nu poate fi ignorată nici arhiva electronică pe care o au la dispoziţie societăţile: întregul dosar de furnizori poate fi accesat oricând, ceea ce are un efect pozitiv asupra organizării interne în cadrul departamentelor de contabilitate.

Ceea ce reprezintă un mare avantaj, dar şi o particularitate a tool-ului lansat de Prodigy Software, prin care se detaşează de competitori, este circuitul cu schimb de informaţii între sistemul ERP şi aplicaţia iProcess.

Astfel, gestionarea întregului flux, de la primirea facturii, până la procesarea informaţiilor extrase de pe aceasta într-o nouă înregistrare în sistemul ERP se face digitalizat, automat, în cel mai scurt timp.

Schimbul de informaţii include:

  • Date de identificare ale furnizorilor din ERP
  • Documente introduse manual în ERP
  • Rapoarte furnizori de plată

Aplicaţia iProcess se adresează societăţilor care doresc:

  • automatizarea procesului de Accounts Payable prin integrarea unei soluţii moderne de procesare a documentelor primite de la furnizori
  • folosirea resursei umane mai eficient, pentru proceduri şi proiecte importante, transformând astfel chetuielile într-o nouă sursă generatoare de profit

Compatibilitatea dintre acest tool şi majoritatea sistemelor ERP existente pe piaţă rezultă într-o soluţie ce poate fi adoptată de numeroase societăţi. 

Prodigy Software este o companie de dezvoltare software orientată către clienţi, cu o istorie lungă pe piaţa soluţiilor ERP din România. Unul dintre cele mai cunoscute instrumente create, al cărui indicator de calitate este chiar satisfacţia utilizatorilor, este Merlin ERP, un sistem informatic complex ce permite un workflow centralizat pentru toate departamentele unei companii.

www.erp.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO