Business Hi-Tech

Palm apeleaza la Microsoft ca sa-si creasca vanzarile

26.09.2005, 19:06 16

Palm Inc., unul dintre cei mai mari producatori de echipamente mobile de buzunar (PDA, asistent digital personal), va incheia un parteneriat cu cel mai mare producator de software din lume, Microsoft, pentru a lansa o versiune a telefonului mobil inteligent Treo, care sa aiba sistem de operare Windows.

Noul model de telefon mobil inteligent Treo 700 va fi pus la dispozitia utilizatorilor prin intermediul operatorului de telefonie mobila Verizon Wireless si va utiliza sistemul de operare Windows Mobile 5.0, ultima versiune oferita de Microsoft, care a concurat in permanenta cu sistemul de operare Palm OS, scrie presa internationala.

Utilizatorii prefera si pentru echipamentele portabile sisteme de operare oferite de Microsoft, intrucat pot fi folosite mai usor aceleasi functii ca pe computerele dotate cu sistem de operare Windows, spun specialistii.

Telefoanele mobile inteligente cu sistem de operare de la Microsoft s-au vandut, pentru prima oara, mai bine decat cele care utilizau Palm OS, in cel de-al treilea trimestru al anului trecut, a precizat un analist al companiei de cercetare Gartner. De atunci, diferenta a fost vizibila intre cele doua sisteme de operare, sustin analistii.

Pe de alta parte, modelul Treo de la Palm s-a dovedit extrem de popular si cu sistemul de operare propriu al companiei.

Numai in trimestrul al treilea, la nivel mondial, s-au vandut aproape jumatate de milion de PDA-uri Treo, ridicand incasarile companiei cu 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO