Business Hi-Tech

Paza HP pentru afaceri

26.03.2003, 00:00 10

Chiar daca editia din acest an a celui mai mare targ tehnologic din lume, CeBIT, s-a incheiat de aproape o saptamana, mai sunt inca multe de spus. Orientat mai mult catre business decat catre utilizatorul izolat, CeBIT 2003 a fost pentru multi jucatori majori din industria IT si a comunicatiilor un bun prilej pentru anuntarea strategiei de afaceri pentru viitorul apropiat.
Hewlett-Packard, companie cunoscuta drept cel mai mare producator mondial de computere, a prezentat un "plan de lupta" pentru clientii din mediul de business in care un loc fruntas il ocupa modalitatile de asigurare a continuitatii activitatii companiei chiar si atunci cand intervin evenimente neprevazute.
Un atac informatic sau o pana de curent poate da oricand peste cap intregul sistem informatic al unei banci, spre exemplu, sau al unui operator de telecomunicatii.
Consecintele merg de la scaderea productivitatii pana la pierderea de venituri sau chiar clienti. Costurile sunt uriase.
HP spune ca poate sa previna astfel de consecinte asupra activitatii companiilor de dimensiuni foarte mari prin intermediul serverelor NonStop. "Acestea sunt o solutie potrivita pentru companiile care nu isi permit sa intrerupa nici macar pentru un minut unele aplicatii extrem de importante, chiar critice pentru activitatea lor", explica un oficial HP.
De altfel, serverele HP NonStop asigura continuitatea activitatii la 106 dintre cele 120 de burse din lume, la peste 135 de companii de telefonie publica dar si de 99 dintre companiile include in clasamentul Fortune 100.
Serverele NonStop pot fi configurate cu doua pana la 4.080 de procesoare si pot deservi intre 100.000 si un milion de clienti. Cand un eveniment neprevazut intervine, serverele NonStop asigura, spre exemplu, continuarea procesului de emitere de facturi la un operator de telefonie mobila sau de derulare a tranzactiilor in cadrul unei banci.
Pe lista de clienti  HP s-au inscris pana acum British Telecom, Vodafone, Deutsche Telekom, London Stock Exchange, Deutsche Bank, ABN Amro, Daimler Chrysler, Porsche, Peugeot, Renault, Shell dar si de departamentul pentru aparare din Israel, Marea Britanie si Olanda.
iuliana.susanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO