Business Hi-Tech

Peste 500 de romani au stat miercuri-noapte sa prinda lansarea noului joc din seria World of Warcraft

Peste 500 de romani au stat miercuri-noapte sa prinda lansarea noului joc din seria World of Warcraft
13.11.2008, 19:23 35

Peste 500 de romani au participat miercuri-noapte la lansarea celei de-a doua extensii pentru jocul multiplayer online World of Warcraft, Wrath of the Lich King. Oficialii Best Distribution, compania care aduce jocul in Romania, au precizat ca au vandut aproximativ 2.000 de unitati in primele ore de la lansare.

Setul de expansiune costa 140 de lei (37 euro), iar pentru a-l juca, utilizatorii au nevoie de jocul initial World of Warcraft (50 de lei / 14 euro), precum si primul set de expansiune, Burning Crusade (60 de lei / 16 euro). Acestia trebuie sa plateasca, de asemenea, un abonament lunar de 13 euro.
Razvan Amzu, online manager al Best Distribution, apreciaza ca exista peste 35.000 de romani abonati la World of Warcraft, cel mai mare joc multiplayer de pe internet, cu peste 11 milioane de utilizatori in intreaga lume. El apreciaza ca 70-80% din acestia isi vor cumpara Wrath of the Lich King. Reprezentantii Best Distribution au lansat Wrath of the Lich King miercuri, la ora 24:00, in reteaua magazinelor Diverta (parte a grupului RTC Holding, controlat de omul de afaceri Octavian Radu).
La magazinul Diverta Magheru au fost livrate pentru data lansarii 3.000 de unitati, iar oficialii celor doua companii se asteapta ca vor vinde 90% din acestea in prima saptamana. Produsul va fi disponibil si in magazinele Media Galaxy, Altex, Domo, Flamingo, InMedia si Metro. Best Distribution tinteste o cifra de afaceri de 6,2 milioane euro pana la finele acestui an. Andreea Allardin, directorul general al companiei, a declarat ca obiectivul Best Distribution pentru 2009 inaintea declansarii crizei financiare era de 8 mil. euro, dar acest target va fi cel mai probabil revizuit.
Compania estimeaza piata locala de jocuri la 13 mil. euro anul acesta, fata de 10 mil. euro in 2007. Rimtul de crestere prognozat pentru 2009, inaintea crizei financiare, este de 30%.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO