Business Hi-Tech

Plata online cu cardul a crescut cu 70% in T1

09.04.2010, 00:00 43

Volumul tranzactiilor online cu card bancar a crescut in primultrimestru al anului cu 70% fata de aceeasi perioada din 2009, la31,85 milioane de euro, fiind procesate 603.437 de tranzactii,potrivit RomCard, procesor local de tranzactii cu carduri.

Prin platforma ePayment au fost procesate 575.000 de tranzactii,cu o valoare de 30,25 de milioane de euro. In primele trei luni aleanului 2010, valoarea medie a unei tranzactii a fost de 52 de euro,de la 77 de euro in perioada similara a anului trecut. Potrivitfurnizorului de servicii de plati electronice Gecad ePayment, celemai comercializate produse online in aceasta perioada fac parte dincategoriile telecom, turism, servicii, plata utilitatilor, retailsi divertisment. Cea mai mare crestere a numarului de tranzactii auavut-o cele din domeniul turismului, cu 270% mai mult fata de anultrecut. "Acest lucru demonstreaza ca atat cumparatorii, cat sioperatorii de turism au inteles avantajele pe care le oferacomertul electronic in domeniul lor de activitate", a declaratCarmen Sebe, CEO al GECAD ePayment.

De asemenea, domeniul telecom si cel de divertisment si platautilitatilor au cunoscut cresteri de 230%,160% si respectiv 178 deprocente. Cresterile inregistrate in aceste domenii indica faptulca in randul utilizatorilor s-a creat o obisnuinta a platii onlinecu cardul pentru cheltuielile curente, dar si pentru achizitii noi,sustin reprezentantii GECAD ePayment.

"Plata utilitatilor este unul dintre domeniile-cheie anulacesta. In perioada urmatoare vom asista la o crestere substantialaa numarului de tranzactii in acest domeniu", a declarat CarmenSebe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO