Business Hi-Tech

Polonezii de la BLIK intră pe piaţa din România cu soluţia lor de plată fără numerar

Ryszard Druzynski, preşedintele Consiliului de Administraţie al BLIK România S.A

Ryszard Druzynski, preşedintele Consiliului de Administraţie al BLIK România S.A

Autor: Ioana Nita

Compania poloneză BLIK, care a dezvoltat un sistem de plăţi fără numerar, şi-a anunţat recent intrarea în România - a doua cea mai mare piaţă din Europa Centrală şi de Est. BLIK România, companie înfiinţată la finalul anului trecut, va aduce pe piaţa locală un sistem de plăţi digitale în lei care va simplifica plăţile şi va oferi o securitate sporită prin generarea şi folosirea unui cod individual de şase cifre pentru fiecare tranzacţie făcută online. În prima etapă, operatorul de sistem se va concentra pe implementarea soluţiei în comerţul electronic.

„BLIK este un sistem de plăţi care s-a impus în Polonia şi a câştigat încrederea a milioane de utilizatori, devenind unul dintre cele mai importante sisteme de plată digitală din Europa.

BLIK este conceput pentru a răspunde deopotrivă aşteptărilor pe care le au băncile şi furnizorii de plăţi de pe pieţele internaţionale. Am ales România deoarece se numără printre ţările cu cea mai rapidă creştere economică din Europa. Folosind propria expertiză şi modelul de afaceri potrivit, suntem pregătiţi să dezvoltăm şi în România un sistem de plăţi mobile modern şi unic la nivel global”, a declarat Dariusz Mazurkiewicz, Preşedintele Consiliului de Supraveghere al BLIK România S.A. şi Preşedintele Consiliului Polonez de Administraţie al Standardelor de Plăţi, operator de plată mobilă BLIK.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO