Business Hi-Tech

POSTelecom mai asteapta doua luni

28.01.2004, 00:00 18

Contractul tehnic si comercial care va permite inceperea activitatii operatorului de telecomunicatii POSTelecom ar putea fi incheiat in urmatoarele doua luni, a anuntat,ministrul comunicatiilor, Dan Nica.
POSTelecom are ca actionari Compania Nationala Posta Romana, cu 80% din capitalul social, Grupul Industrial Roman, cu 10%, Banca Comerciala Romana (BCR) - 5% si societatile de investitii financiare Banat-Crisana si Oltenia cu cite 2,5%.
Capitalul social al companiei se ridica la trei milioane de dolari.
Operatorul de comunicatii POSTelecom va furniza intreaga gama de servicii voce si date. Serviciile companiei vor fi disponibile intr-o prima faza pentru Bucuresti si alte sase orase mari, iar intr-o a doua etapa pentru inca 34 de orase.
In luna august a anului trecut, reprezentantii POSTelecom si ai companiei chineze ZTE Corporation au semnat, la Beijing, un contract in valoare de 95 de milioane de dolari pentru furnizarea de echipamente de telecomunicatii.
De asemenea, a fost incheiat un memorandum cu China Unicom si ZTE Corporation prin care CNPR va vinde companiilor chineze 29% din actiunile POSTelecom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO