Business Hi-Tech

Preluarea retailerului Proton, autorizata de Concurenta

22.04.2008, 19:07 14

Consiliul Concurentei a autorizat preluarea de catre operatorul de telefonie mobila Vodafone Romania a pachetului majoritar de actiuni al retailerului GSM Proton Tehnologies, detinut anterior de omul de afaceri Gabriel Sandu.
"Consiliul Concurentei a constatat ca efectele acestei concentrari economice asupra mediului concurential nu sunt semnificative si aceasta operatiune nu conduce la restrangerea, inlaturarea sau denaturarea semnificativa a concurentei pe pietele relevante identificate. In consecinta, Consiliul a emis o decizie de neobiectiune", conform oficialilor de la Concurenta. Vodafone Romania a preluat 66% din capitalul Proton, firma care detine o retea de 73 de magazine in care sunt vandute produse si servicii de telefonie mobila.
Proprietarul firmei, Gabriel Sandu, va ramane implicat pe termen mediu ca asociat minoritar semnificativ, cu un pachet de 34% din actiuni.
Valoarea acordului dintre cele doua companii nu a fost precizata.
Proton a facut anul trecut un profit de circa 300.000 de euro, la afaceri de 36 mil. euro. Compania era anterior tranzactiei cu Vodafone al treilea dealer pentru operatorul Orange Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO