Business Hi-Tech

Quanmax AG şi Grosso Holding au preluat controlul integratorului austriac S&T

Autor: Adrian Seceleanu

02.12.2011, 00:00 302

Două companii austriece, Quanmax AG şi Grosso Holding, au devenit acţionarii majoritari ai integratorului de soluţii de IT şi comunicaţii S&T - care este prezent şi pe piaţa din România - printr-o operaţiune care presupune majorarea capitalului social a grupului, după ce tranzacţia a fost aprobată de autorităţile de la Viena. Quanmax AG este o companie care oferă de la PC-uri şi servere până la soluţii software, în timp ce Grosso Holding este o companie de investiţii cu sediul în Viena care are drept ţintă achiziţionarea de acţiuni la companii austriece de mărime medie.

Cele două companii deţin acum 70% din S&T, iar anul viitor participaţia lor va ajunge la 80%. Grupul S&T a trecut în acest an printr-o perioadă dificilă, însă după ce creditorii au acceptat o restructurare a datoriei, iar Quanmax AG şi Grosso Holding au devenit acţionari majoritari, S&T estimează că va reveni pe profit anul viitor. Reprezentanţii S&T, care au avut în 2010 afaceri de peste 40 mil. euro în România, afirmă că grupul nu se va retrage de pe nicio piaţă.

"Nu avem intenţia de a ne retrage de pe niciuna dintre pieţele existente. Cele mai multe dintre subsidiarele S&T din Europa de Est au operaţiuni profitabile". Anul trecut S&T România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de integrare IT&C, a avut un profit net de 22.000 de euro, potrivit datelor de la Finanţe. Întregul grup a avut în 2010 afaceri de 351 mil. euro şi o pierdere netă de 48 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO