Business Hi-Tech

Războiul browserelor: UE ar putea lansa o nouă acţiune antitrust împotriva Microsoft

Războiul browserelor: UE ar putea lansa o nouă acţiune antitrust împotriva Microsoft

Foto AFP

Autor: Adrian Seceleanu

19.09.2012, 00:00 300

Autorităţile de reglementare din Uniunea Europeană ar putea lansa o plângere antitrust împotriva Microsoft, pe motiv că gigantul software nu a respectat angajamentul de a le permite clienţilor care cumpără sistemul său de operare Windows să aleagă ce aplicaţie de navigare pe internet (browser) să folosească, scrie Bloombberg, care citează două surse anonime familiare cu subiectul.

Comisia Europeană nu trebuie să lanseze acţiune până la o anumită dată, potrivit surselor citate.

Prezentarea unei liste de presupuse încălcări ale regulilor de competiţie din UE este primul pas în aplicarea unor posibile noi amenzi pentru Microsoft. Comisarul european pentru competiţie Joaquin Almunia a declarat în iulie că este posibil ca Microsoft să fi indus în eroare autorităţile europene în condiţiile în care, din februarie 2011, nu toţi utilizatorii sistemului de operare Windows au avut oportunitatea de a alege ce browser să instaleze pe computer.

Compania a dat vina pe o eroare tehnică pentru această situaţie şi s-a oferit să prelungească perioada în care le oferă clienţilor posibilitatea de a-şi alege browserul până în martie 2016. Microsoft a fost deja amendată de UE cu 1,68 mld. euro în anchete antitrust.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO